Главна / Вести / Косово и Метохија / САОПШТЕЊЕ СРПСКЕ ЛИСТЕ – ХАПШЕЊЕ ЗОРАНА ЂОКИЋА

САОПШТЕЊЕ СРПСКЕ ЛИСТЕ – ХАПШЕЊЕ ЗОРАНА ЂОКИЋА

Хапшење расељеног лица Зорана Ђокића из Пећи на административном прелазу Јариње за некакав ратни злочин и малтретирање пред његовим малолетним дететом је наставак притиска на Србе на Косову и Метохији.
Увек када се подигну тензије у Приштини, и када су политички представници Албанац под притиском због својих неодговорних и деструктивних потеза, то се преломи преко леђа нашег народа на овим просторима.
По устаљеној пракси, по некаквим тајним списковима, хапсе се они који су под нападима екстремиста напустили родни крај на Космету у тренутку када се осмеле да посете своја имање. Тако свима који помисле да се врате на ове просторе желе да пошаљу јасну поруку да нису добродошли и не бирају начин да чак и помисао о повратку осујете.
Српска листа најоштрије осуђује овакво понашање и континуиране провокације Приштине. Захтевамо да ОЕБС, Еулекс и амбасаде Квинте од политичких представника косовских Албанаца гласније и одлучније реагују и упозоре их да престану са провокацијама које дестабилизују прилике на терену.

Check Also

Тачи: Ризик од заразе висок, поштујте препоруке Института за јавно здравље

Председник Kосова Хашим Тачи изјавио је данас да је повећање броја жртва последњих дана, доказ …