Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Закон о статуту “Трепче” – отимање српске имовине

Вучић: Закон о статуту “Трепче” – отимање српске имовине

Председник Србије Александар Вучић указао је на састанку са британским амбасадором Денисом Кифом да садашњи застој у дијалогу може бити превазиђен само када Приштина укине таксе на српску робу и престане са провокацијама, какав је закон о статуту Рударског комбината “Трепча”, који је, како каже, ништа друго до отимање српске имовине.

Вучић је Кифу рекао да ће Србија увек бити опредељена за мир и стабилност у региону и захвалио на подршци Владе УК, указавши Кифу на штетност једностраних мера Приштине које угрожавају дијалог.

Председник Србије је изразио интерес Србије за снажење политичког дијалога и развој економске сарадње са Уједињеним Краљевством, са надом да се Брегзит неће одразити на билатералне односе наших двеју земаља.

Киф је упознао Вучића са свим што се, у сарадњи са ресорним министарствима, предузима како, после изласка УК из ЕУ, не би било препрека у билатералној сарадњи.

Он је додао да Влада у Лондону пројектима попут дигиталне трансформације и јачања е-Управе, финансираним кроз Фонд за добру управу, наставља подршку процесу реформи у Србији, наводи се у саопштењу Прес-службе председника Србије.

Амбасадор Киф је нагласио да његова земља жели да има позитивну улогу у региону и његовој европској будућности, као и да дели циљеве за постизање стабилности и напредак на Западном Балкану, што показује и кроз подршку Берлинском процесу.

Извор: Танјуг, РТС

Check Also

Вулин за ТВ Мост: У Приштини ће увек урадити нешто против Срба

Од доласка Александра Вучића и потписивања Бриселског споразума, представници Приштине чине све да побегну од …