Главна / Друштво / Поповић разговарао са представницима Локалних савета

Поповић разговарао са представницима Локалних савета

Председник општине Грачаница Срђан Поповић одржао је састанак са представницима Локалних савета са територије општине Грачаница, са којима је разговарао о резултатима у претходној и плановима у овој години.

Састанак са Локалним саветима одржан је на иницијативу председника Поповића и како је истакнуто ово је само један у низу планираних сусрета у циљу евидентирања и решавања актуелних проблема.

Представници свих Локалних савета известили су председника Поповића о тренутном стању у својим местима. Сви су имали могућност да изнесу проблеме које муче места из којих долазе, а највећи су се односили на инфраструктуру.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић истакао је свестан свих проблема, као и да није могуће све решити одмах, али да ће се локална самоуправа потрудити да у свим местима улаже равномерно.

„Важно је да разговарамо и комуницирамо, да заједно одредимо приоритете и направимо план за њихово решавање и верујем да ћемо доћи до резултата. Исто тако је важно и да Локални савети буду редовно одржавају састанке и буду активнији у комуникацији са својим мештанима“, казао је Поповић.

Представник Локалног савета из Грачанице Синиша Ђорђевић затражио је санацију пољских путева који су због великих падавина оштећени.

Александар Костић из Преоца затражио је асфалтирање локалних улица у том месту.

Преставник Горње Гуштерице Слађан Митић пожалио се на недостатак гробних места у том месту, док је представник Доње Гуштерице указао на честе рестрикције воде и струје и затражио санацију канализационе мреже.

Представници четири села у близини реке Ситнице затражили су решавање питања водоснабдевања.

Локални савети затражили су наставак пројеката на социјалном и стамбеном збрињавању, посебно младих брачних парова.

Сви представници Локалних савета захвалили су се председнику Поповићу на ораганизацији састанка, сложивши се да Општина Грачаница на овакав начин исказује бригу за проблеме грађана.

Представници Општине Грачаница су евидентирали свако питање и проблем на који је указан током састанка. Поједини проблеми биће решени што пре, док је за поједине неопходна анализа надлежних служби, које ће након тога дати мишљења и препоруке.

Извор : Општина Грачаница

Check Also

Медицинској школи биће уручено 16 рачунара

Директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михаило Јовановић, помоћник директора Канцеларије за Косово …