Главна / Вести / Косово и Метохија / Весељи: Таксе остају

Весељи: Таксе остају

Само неколико дана пошто је сам предложио суспензију таксе од 100 одсто коју је Приштина увела на робу из централне Србије и БиХ, председник косовске скупштине Кадри Весељи каже да ће оне остати на снази.

Кадри Весељи је током посете основној школи у Урошевцу рекао да су таксе уведене за добро Косова и као начин да се заштите косовски интереси, преносе приштински медији. Говорећи о евентуалној суспензији такси, Весељи каже да је то захтев САД и да би то била привремена мера. Према његовим речима, од кључног значаја је да Приштина и Вашингтон ни у једном тренутку немају различите позиције према Београду.

Весељи је иначе предао раније ове недеље лидерима владајуће коалиције у Приштини писани предлог за суспензију на 120 дана такси од 100 одсто на робу из централне Србије и БиХ, при чему Србији за то поставља десет, а БиХ седам услова.

Приштински сајт Зери навео је да је Весељи упутио предлог “зарад очувања интереса Косова и партнерства са САД”. Наводи се да је претходно документ дат америчком амбасадору у Приштини Филипу Коснету на састанку 23. јануара којем је присуствовао и косовски премијер Рамуш Харадинај.

Извор: ТАНЈУГ,РТС

Check Also

Ђурић: Српска листа није листа конфликта већ листа сарадње

За Србију је неприхватљив чин Приштине којим се забрањује излазак робе из централне Србије без докумената …