Главна / Вести / Косово и Метохија / Италијански карабинијери уручили помоћ КБЦ-у Приштина-Грачаница

Италијански карабинијери уручили помоћ КБЦ-у Приштина-Грачаница

Клиничко-болничком центру Приштина са седиштем у Грачаници италијански карабинијери уручили су данас помоћ у виду лекова и медицинског материјала. У атмосфери отежане готово немогуће набавке медицинске опреме, лекова и адекватног санитетског материјала помоћ болници у Грачаници је веома значајна, истичу надлежни.

Помоћ је испред донатора уручио пуковник Колонело Руђерио Каподивенто, који је том приликом истакао да помажући КБЦ, карабинијери помажу свим становницима општине Грачаница.

„Велико нам је задовољство што можемо да помогнемо овом народу а одлуку о помоћи донели смо у договору са градоначелником. Ово је за мене прва донација Грачаници али се надамо да ћемо поново организовати сличне акције“ ,казао је пуковник Колонело.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић захвалио се у своје лично име и у име свих мештана италијанским карабинијерима на помоћи истичући да је помоћ веома значајна.

„ Ово је само наставак активне сарадње карабинијера и нашег становништва. Они пре две године спасили живот једног дечака Димитрија јер су обезбедили превоз хеликоптером од Грачанице до Београда.  Ова помоћ долази у право време јер сви знате да се суочавамо са отежаном ситуацијом када је у питању и снабдевање болнице због увођења такси од 100 посто на робу из Србије“, казао је Поповић.

Директор КБЦ-а Приштина са седиштем у Грачаници проф. др Братислав Лазић каже да је помоћ резултат договора сарадње КБЦ-а и општине Грачаница.

„ Достављени су нам углавном медицински препарати, санитетски материјал и лекови који нам у суштини у овом тренутку недостају и чије су залихе при крају. Ово ће нам помоћи да поуздано у неком наредном периоду наставимо са радом. Драго ми је да постоје људи који позитивно размишљају о свима нама поготову у овој веома тешкој ситуацији која се наметнула у последњих пар месеци. Увек смо за овакву врсту сарадње“, нагласио је проф. др Лазић.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Kурти не прихвата одлуку Уставног суда: Хтели су да оправдају Тачија, о даљим потезима наредних дана

Лидер Самоопредељења и вршилац дужности премијера Аљбин Kурти рекао је да је Уставни суд својом …