Главна / Вести / Косово и Метохија / Симић: Србија неће мирно гледати да неко протерује српски народ са простора КиМ

Симић: Србија неће мирно гледати да неко протерује српски народ са простора КиМ

Потпредседник Српске листе Игор Симић истакао је за телевизију “Мост” да  најновије претње од стране Бахтирија не доприносе смиривању ситуације на терену.

“Као што су председник Вучић и други српски званичници јасно истакли, ни по коју цену нећемо дозволити да нико протерује Србе са њихових огњишта. Проблеме треба решавати дијалогом и кроз разговоре”, рекао је Симић.

Он је додао да “звецкање оружјем и претње ратом, које ових дана чујемо од стране косовских представника не доприносе смиривању ситуције на терену након увођења такси и блокаде дистрибуције српских производа”.

“Најава анексије Митровице, а сада и претње ратом угрожавају све оно што је државни врх Републике Србије, предвођен председником Вучићем, али и свима нама овде, урадио у претходних седам година у смислу смиривања тензија и покушаја да се сви проблем реше дијалогом”, нагласио је Симић.

Он је рекао да српски народ на КиМ више не може да ћути.

“Изјава председника Српске листе Горана Ракића је врло јасна. Опредељени смо за мир али уколико неко мисли да може силом да протера српски народ који своју слободу љубоморно чува већ двадесет година нећемо му дозволити”, рекао Симић и додао да су и председник Вучић и остали државни званичници јасно пренели поруку да Србија неће мирно гледати да било ко протерује Србе са простора Косова и Метохије.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Брнабић: Надам се скором укидању такси и наставку дијалога

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да се нада да ће нова приштинска влада, на …