Главна / Вести / Косово и Метохија / Јевтић: Укидање таксе отвара пут дијалогу и сарадњи

Јевтић: Укидање таксе отвара пут дијалогу и сарадњи

После разговора са замеником помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава за европска и евроазијска питања Метју Палмером министра за заједнице и повратак у оставци Далибора Јевтића је рекао да су разговарали искрено и отворено о тренутној ситуацији на Косову и Метохији.

Тема разговора је била одлука о таксама. Званичан и јасан став америчке администрације је да таксе морају бити што пре укинуте или суспендоване како би се отворила могућност за наставак дијалога.
„Са господином Палмером разговарао сам и о дијалогу. Дијалог је једини пут да се реше сви проблеми и све несугласице и генерално однос два народа. Оно што смо посебно нагласили јесте то да ће укидање таксе отворити, не само пут дијалогу, већ могућности сарадње на свим нивоима, сарадње и разговора. Такве одлуке не доприносе оном крајњем циљу а то је мир и суживот“, изјавио је Јевтић.
Хапшење повратника Зорана Ђокића је нешто што додатно забрињава рекао је Јевтић.
„Наглашено је да се избегавају такве ситуације, како би се избегле тензије и да морамо да се вратимо за преговарачки сто, да разговарамо. А предуслов и препрека ка поновном разговору је укидање одлуке о такси на увоз робе из Србије од 100 одсто“, изјавио је Далибор Јевтић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Kурти не прихвата одлуку Уставног суда: Хтели су да оправдају Тачија, о даљим потезима наредних дана

Лидер Самоопредељења и вршилац дужности премијера Аљбин Kурти рекао је да је Уставни суд својом …