Главна / Вести / Косово и Метохија / Харадинај брани саветника: Сељими ништа не дугује правди

Харадинај брани саветника: Сељими ништа не дугује правди

Косовски премијер Рамуш Харадинај рекао је, после оштрих осуда његове одлуке да за саветника именује Сулејмана Сељимија, да је бивши шеф главног штаба ОВК “ништа не дугује правди”. Сељими је одслужио пет од укупно седам година затвора због злочина почињених над Србима током рата.

“Сулејман Сељими ништа не дугује правди и веома је цењен”, рекао је Харадинај после седнице косовске владе, свега дан пошто се нашао на мети бројних критика јер је за саветника именовао особу осуђену за ратне злочине.

Сељими ће, према условима превременог пуштања са робије, бити под присмотром полиције до 2020. године, али га, највероватније следеће седмице, очекује и саслушање пред Специјалним судом за злочине ОВК у Хагу. Косовски медији су, раније, писали да ће се некадашњи командант главног штаба ОВК готово сигурно наћи на оптуженичкој клупи.

Сељими је осуђен у случају “Дреничка група”, у којем је десет припадника бивше тзв. Ослободилачке војске Косова осуђено због злочина над цивилима током конфликта 1998-1999. године.

Сулејма Сељими је до краја 1998. године био командант главног штаба ОВК, када га је на том месту заменио агим Чеку. Био је припадник “Дреничке групе”, а осуђен је за мучење затвореника у логору ОВК у Ликовцу.

Извор: Танјуг

Check Also

Ђурић: Укидање такси први тест нове косовске владе

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да ће …