Главна / Друштво / Поповић: Општина ће и ове године равномерно улагати у сва села, мештани и њихове потребе су приоритет

Поповић: Општина ће и ове године равномерно улагати у сва села, мештани и њихове потребе су приоритет

Састанак са представницима локланих савета, обилазак италијанскох војника и донација медицинског материјала Клиничко-болничком центру у Грачаници као и састанак са спортским организацијама само су неки од повода за гостовање у Дневнику РТВ Грачаница првог човека Локалне самоуправе господина Срђана Поповића.

“Као и на почетку 2018 године тако и на почетку 2019. организовали смо састанак са представницима Локалних савета како би смо утврдили шта је оно што је урађено у протеклој години, са чиме смо се све суочавали и шта је оно што треба урадити у току ове године, и такође да од представника Локалних савета чујемо шта је оно што је потребно урадити ове године. Овакви састанци су веома битни јер на њима можете да стекнете праву слику о стању у свим местима у Општини Грачаница. Направили смо план онога што морамо да урадимо у наступајућем периоду и захтевали од представника Локалних савета да са својим мештанима разговарају и објасне планове, али и да организују састанке на којима ћу и сам бити присутан”, рекао је Поповић за Дневник РТВ Грачаница.

Најчешћи проблеми мештана општине Грачаница су и даље незапосленост и инфраструктура. према речима председника општине Грачаница и у 2019 години ће се радити на инфраструктури, док ће се када је реч о  запошљавању водити више рачуна.

“Имамо планове по питању запошљавања, очекујем прве резултате већ у марту и априлу и о томе ћемо више говорити у наступајућем периоду”, истакао је Поповић.

Јуче је председседник општине Грачаница Срђан Поповић са војницима италијанског контигента Кфора обишао Клиничко -болнички центар. Карабинијери су том приликом уручили помоћ у виду лекова и медицинског материјала.

“Имамо веома добру сарадњу са Карабињерима а у овој атмосфери у којој је отежане и готово немогуће набавити медицинску опрему, лекове и адекватан санитетски материјал, ова помоћ болници у Грачаници је веома значајна и у јако битном тренутку пристигла. Наша сарадња са Карабињерима је изузетно добра и радићемо на томе и у будуће”, рекао је Поповић.

У току данашњег дана, Поповић је одржао и састанак са представницима спортских организација.

Састанак је одржан у циљу унапређења спорта, сагледавања потреба и интереса спортских организација у овој години.

“Општина ће и ове године обезбедити клубовима неопходну опрему и потребне услове за рад. Како би сви били задовољни неопходно је да се организујемо, договоримо о приоритетима и расподели расположивих средстава“, казао је Поповић.

Према речима председника општине Грачаница његов кабинет ће и овог четвртка бити отворен за мештане који желе да са њим разговарају.

 

Check Also

Медицинској школи биће уручено 16 рачунара

Директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михаило Јовановић, помоћник директора Канцеларије за Косово …