Главна / Вести / Србија / Дводневну посету Пчињском округу Вучић започео присуствовањем представљању пројекта “Норвешка за вас” у Алексинцу

Дводневну посету Пчињском округу Вучић започео присуствовањем представљању пројекта “Норвешка за вас” у Алексинцу

Председник Србије Александар Вучић дводневном посетом Пчињском округу данас је започео кампању “Будућност Србије”.

У оквиру посете југу Србије председник Вучић је посетом Алексинцу присуствовао представљању пројекта “Норвешка за нас” вредном 4,27милиона евра, чији је фокус на повећању могућности запошљавања, посебно рањивих маргинализованих група, као и на подршци социјалној кохезији и инклузији у неразвијеним подручјима, раду на унапређењу локалне инфраструктуре у циљу доприноса равномерном друштвено-економском развоју првенствено неразвијених области у Србији.

Обраћајући се медијима, председник Србије је истакао значај улагања у Пчињски округ и значај сарадње са Краљевином Норвешком.

“Хоћу да се захвалим Норвешкој држави на помоћи и подршци коју нам пружа. Ово је значајна помоћ за нас и прилика да се на транспарентан и савестан начин обавља посао. Подршка Норвешке иде у различитим смеровима, и када је у питању борба против насиља над женама, били су ту и у нашим најтежим тренутцима, онда када смо имали ситуацију са Обреновцем, али и када смо градили хале и пакове. Срећан сам због Алексинца данас, али и због Новог Пазара где је инвестицијом наших пријатеља изграђена ОШ “Стефан Немања”,а једним делом и града Новог Пазара. Норвешка је искрени пријатељ Србије и хвала им што нас уче да радимо”, поручио је председник Вучић.

Амбасадор Норвешке у Србији Арне Бјорстад поручио је да ће Норвешка и даље улагати у Србију, у мање и неразвијене општине као што је то случај данас.

Представљању пројекта у Алексинцу присуствовали су и министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић, министар за рад, запошљавање,  борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и председници локалних самоуправа.

Осмишљен да се спроводи на територији неразвијених подручја, пројекат “Норвешка за вас” пружа прилику за помоћ 91 локалној самоуправи, које спадају у трећу и четврту групу развијености.

Након Алексинца, председник Вучић ће данас обићи и трасу Коридора 10 и мост Врла, док ће се у 18 часова са премијерком Аном Брнабић обратити мештанима Врања на Централном тргу.

Check Also

Ђурић: Људима је прекипело, разумем их, седам месеци их гуше таксама

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да разуме због чега су …