Главна / Вести / Србија / Вучић данас у Владичином Хану обишао ПУ “Пчелица” и Дом за пензионере у Сурдулици

Вучић данас у Владичином Хану обишао ПУ “Пчелица” и Дом за пензионере у Сурдулици

Председник Србије Александар Вучић у оквиру посете Пчињском округу обишао је данас реновирани део ПУ “Пчелица” у Владичином Хану.

Председника Вучића су у обданишту дочекала деца, пожелела добродошлицу и игром и песмом показала да је право сваког детета одрастање у срећном и безбрижном окружењу.

Вучић је запосленима и деци обећао боље услове за рад и боравиште у овој установи и истакао да ће сви престали радови у овој установи бити завршени у кратком року.

Предшколску установу “Пчелица” тренутно похађа 123 детета. Ренвирањем дела зграде капацитет смештаја ће се повећати и у наредном периоду у овој установи ће моћи да борави око 150 детета.

Вучић је затим у Сурдулици обишао Дом за пензионере и стара лица, где свакодневно борави 81 корисник. У пратњи председника су и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић и министар правде Никола Селаковић.

Преседник је са корисницима Дома одиграо партију шаха и обећео побољшање услова у овом Дому.

Дом за пензионере у Сурдулици је једина установа социјалног карактера, која је бомбардована 1999. године а након њеног обнављања, ову установу користи 81 лице.

У последње три године овај Дом за реновирање је добио 30 милиона динара, док је само за реновирање дворишног простора Влада Србије дала 17 милиона динара.

У Дому су реновиране поред дворишта, кухиња, собе за кориснике, а добили су и нови аутомобил, као и нове медицинске апарате и инструменте.

Вучић је рекао да је важно да се покаже брига према старима, јер смо земљу успели да извучемо из понора и банкротства управо захваљујући њима, њиховом стрпљењу и трпељивости, те је обавеза да им то вратимо.

“Морамо да урадимо све што можемо за старије. Срећан сам како напредује Владичин Хан, важно је да у Сурдулици имамо још улагања”, рекао је Вучић у разговору са управом и корисницима дома.

 

Дежурни лекари суказали да је повећан број оболелих од карцинома, што је узрок бомбардовања, а корисници да су задовољни услугом која им се свакодневно пружа а посебно су истакли значај присуства лекара јер, како кажу, код куће немају њихов надзор који им је у овим годинама у своком тренутку потребан.

Председник  ће, потом, у Врању положитиа камен темељац за изградњу станова за припаднике служби безбедности и обићи Винарију “Алексић”.

Одатле ће отићи у Трговиште, где ће посетити фабрику дечијих креветаца “Симпо” Радовница и реконструисану зграду Средње стручне школе “Милутин Бојић”, а затим иде у Левосоје, у обилазак Основне школе “Вук Стефановић Караџић”.

Председник Републике ће затим разговарати у Бујановцу са грађанима у центру тог места, а посету Пчињском округу завршиће обиласком фабрике “Јумко” у Врању.

 

Check Also

Ђурић: Људима је прекипело, разумем их, седам месеци их гуше таксама

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да разуме због чега су …