Главна / Вести / Косово и Метохија / Козарев и Поповић о реализацији најављених пројеката

Козарев и Поповић о реализацији најављених пројеката

Заменик директора Канц3еларије за КиМ Душен Козарев обишао је данас општину Грачаница и разговарао са председником општине Срђаном Поповићем о реализацији планираних пројеката на овом простору.

“Драго ми је што сам данас разговарао са председником општине Грачаница и што смо имали прилике да још једном прођемо кроз сет свега онога што је предвиђено кроз агенду, након последње посете председника Александра Вучића Косову и Метохији и пакете усвојених подстицајних мера и пројеката, предвиђених у циљу подршке економског развоја нашег народа на КиМ, а посебно на територији општине Грачаница“, казао је Козарев.

Козарев  је истакао да Грачаница има посебан разлог да буде оптимистична и да грађани овог краја после неколико деценија могу да рачунају са тим да ће неке капиталне ствари да се изграде и почну да функционишу, а све у корист останка и опстанка и развоја овог краја.

„Разговарали смо о техничким питањима, за почетак реализације оних пројеката који су већ усвојени“, казао је Козарев и најавио оптимизам за још неке лепе вести, када је  Грачаница у питању.

„ Тежишно и посебан фокус будућности развоја економије у Грачаници је централни вишемилионски пројекат, везан за живинарску индустрију и свему оном пратећем што ће омогућити реално одржив развој и напредак овог краја и што ће омогућити на десетине радних места“, истакао је Козарев.

Козарев је најавио и очекивања да се ускоро крене у реализацију изградње новог Клиничко- болничког центра у Грачаници, који је од посебног значаја за наш народ на овом простору.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић најавио је конкретизацију свега оног што је договорено у протеклој години.

„Главни циљ наше Владе и председника Вучића и Канцеларије за КиМ је да наш народ овде економски оснажи, јер са јаком економијом, са јаким домаћинима који живе у Грачаници, имаћемо засигурно будућност и моћи ћемо да рачунамо на опстанак нашег народа“, казао је Поповић.

Поповић је нагласио да је веома битно имати здраве планове и редовну комуникацију, а како је истакао, сам долазак представника Канцеларије за КиМ  Душана Козарева, говори да наш народ овде није сам и да може увек да рачуна на помоћ државе Србије у будућности.

Check Also

Двадесет година од злочина у Старом Грацком

Данас се навршава  двадесет година од злочина у Старом Грацком код Липљана, где је 14 …