Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа: Протест у Грачаници доживео фијаско

Српска листа: Протест у Грачаници доживео фијаско

Покушаји да се у Грачаници, у централном делу Косова и Метохије, лажно створи слика о нејединству српског народа и да се индукује раздор тамо где га најмање има, доживели су фијаско, због чега честитамо нашим суграђанима, саопштила је Српска листа.
“Српска листа никада није инсистирала на потпуном политичком јединству српског народа самом због себе, нити је њега могуће игде до краја постићи, али Грачаница је данас, као и северна Косовска Митровица пре неколико дана, показала да су Срби на Косову и Метохији свесни колико је пресудно за њихов опстанак да у свакоме тренутку манифестују јединство и чврстину о одбрани својих елементарних права и националних интереса.
Многи су данас навијали и прижељкивали да се Грачаница осрамоти и да покаже да су међу њеним житељима страначке поделе снажније од свести о заједничкој угрожености и заједничком циљу, али сви они су данас поражени.
Задовољни смо и због чињенице да се коначно и јасно показало колико је минорна подршка коју међу својим некадашњим суграђанима има пропала политичарка са Савског Венца Рада Трајковић, која се годинама лажно у јавности издаје за представницу Срба са Косова и Метохије.
Број учесника тзв. протеста, коју су у Приштини и албански и инострани кругови жељно ишчекивали, показао је колико су Срби имуни на сва настојања да буду разједињени и колика је немоћ оних који би да се, користећи појединце, домогну власти и дају себи на медијском значају.
Овај пропали протест показао је да грађани нису заборавили оне коју су годинама спроводили политику расипања државног новца и запошљавања рођака и пријатеља а истовремено и политику збрињавања и удомљавања своје деце далеко од Косова и Метохије.
Грађани нису заборавили ни да они који су данас протестовали против Србије нису ниједног тренутка током претходна три месеца били уз свој народ на протестима против Приштине и антицивилизацијских такса на српску робу.
Грачаница је симбол српске чврстине и несаломивости, симбол српске свести о заједничкој мисији и циљу, и данас је показала да је у сваком смислу путоказ и пример читавом српском народу.
Храброст није носити транспаренте против сопствене државе у срцу Грачанице, храброст је памтити жртве које је Грачаница дала, сећати се свих страдања, бити достојанствен и имати планове за опстанак и бољитак нашег народа”, истиче у саопштењу Српска листа.

Check Also

Петковић: Где су данас Ђилас, Тепић, Јеремић, Ђорђевић да кажу да су погрешили?

Четири дана су прошла откако су Ненад Рашић и Рада Трајковић у дослуху са Аљбином …