Главна / Друштво / Поповић пољопривредницима: Улагаћемо у пољопривреду, желимо јаке домаћине

Поповић пољопривредницима: Улагаћемо у пољопривреду, желимо јаке домаћине

Председник општине Грачаница Срђан Поповић разговарао је вечерас са пољопривредницима са територије локалне самоуправе о могућностима унапређења пољопривреде и подршке пољопривредницима.

Поповић се са бројним пољопривредницима састао у великој сали Дома културе у Доњој Гуштерици. Том приликом представио је резултате у протеклој години и са пољопривредницима разговарао о плановима и мерама подршке за текућу годину.

Председник Поповић је истакао ће општина Грачаница и одељење за пољопривреду уложити више напора како би пољопривредницима са нашег простора омогућили што успешније бављење овом најзначајнијом привредном граном.

„Улагање у пољопривреду је улагање у развој и зато морамо озбиљније да радимо уколико желимо да напредујемо. Морамо да привучемо инвеститоре и донације. Ускоро ћемо изаћи са општинском стратегијом“, казао је Поповић.

Поповић је пољопривредницима поручио да би требало да се укључе у рад Земљорадничке задруге.

„Задруга је поново стављена у функцију, поправили смо механизацију, набавили смо још један трактор са пратећом опремом. Све је то намењено вама, потребно је направити план коришћења. Разговарао сам са међународним организацијама и представницима Канцеларије за КиМ. Хоће да помогну, али је потребно да се што више укључите у рад задруге, биће доста повољности, нафту, семе, ђубриво моћићете да набављате јефтиније“, казао је Поповић.

„У нашој општини имамо вредне домаћине и поштене људе који хоће да живе од свог рада и који су много уложили у ову земљу. Уколико желимо да напредујемо морамо да имамо план, а Општина ће увек бити ту да помогне. Док не ставимо ствари на здравим основама, не можемо да очекујемо резултате“, поручио је Поповић.

Пољоприврединици су имали могућности да постављају питања и дају предлоге за унапређење пољопривреде. Током разговора дат је предлог за отварање откупне станице. Један од предлога био је и да се направи фабрика за производњу пелета од биомасе (житних остатака и слично). Како је истакнуто реализацијом оваквих и сличних пројеката отворила би се и радна места за младе.

Check Also

Рампа за робу из централне Србије

Након одлуке одлазеће Владе Аљбина Куртија косовска полиција и царина не дозвољавају улазак камиона са …