Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа осуђује непримерени поступак Будимира Ничића

Српска листа осуђује непримерени поступак Будимира Ничића

Српска листа најоштрије осуђује вербално насиље којем је на јучерашњем неуспешном протесту против Србије у Грачаници, у организацији Ђиласа, Јеремића и рент-а-Раде Трајковић, била изложена новинарка РТВ Грачаница Драгана Станојевић.
“Срамно је да се новинарима упућују речи које имају за циљ њихово излагање порузи и спречавање у обављању посла”, каже се у саопштењу Српске листе.
Жалости нас чињеница да су вербални напади дошли од учесника протеста Будимира Ничића, који је и сам новинар са Косова и Метохије, иначе ангажован као дописник Гласа Америке, и који тренутно обавља функцију председника Друштва новинара Косова и Метохије, огранка УНС-а на КиМ, а чија би дужност ваљда требало да буде заштита колега новинара.
Овом приликом упућујемо подршку свим новинарима на Косову и Метохији који у изузетно тешком условима објективно информишу грађане о дешавањима на Космету, а од струковних удружења очекујемо да неселективно стану у заштиту свих својих колега и у одбрану њиховог права на професионалан рад.
Српска листа се поноси чињеницом да око три месеца трају различити протести српског народа против такси из Приштине и на којима новинари слободно обављају свој посао, без обзира на уређивачку политику њихових медијских кућа.
Извор: Саопштење

Check Also

Ђурић са Чен Бо: Србија и Кина имају неограничене перспективе за сарадњу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадорком Народне Републике …