Главна / Вести / Косово и Метохија / Заплењено 220 килограма марихуане у Урошевцу

Заплењено 220 килограма марихуане у Урошевцу

Пет особа је ухапшено и заплењено је 220 килограма марихуане у акцији претреса неколико локала у Урошевцу, саопштено је из косовске полиције и тужилаштва у том граду.

Основно тужилаштво у Урошевцу, Одељење за тешка кривична дела у сарадњи са јединицом за борбу против корупције, спровело је вишемесечну истрагу. У синоћњој акцији на две локације, заплењено је 220 килограма опојне супстанце, за коју се сумња да је допремљена из Албаније. Специјалне снаге полиције су током интервенције заплениле и три аутомобила.

Ухапшене особе, три из Албаније а две са Косова, албанске националности, према основним сумњама, припадају добро организованој групи и терете се за кривично дело “неовлашћена куповина, поседовање, дистрибуција и продаја опојних дрога и психотропних супстанци”.

Претпоставља се да је заплењена количина марихуане била намењена за дистрибуцију ван Косова. Косовска полиција наводи да трага за другим члановима групе који су у бекству. Ухапшенима је по налогу основног тужилаштва у Урошевцу одређен притвор до 48 сати.

Извор: РТС

 

Check Also

Двадесет година од злочина у Старом Грацком

Данас се навршава  двадесет година од злочина у Старом Грацком код Липљана, где је 14 …