Главна / Друштво / Поповић обишао просторије Удружења слепих и слабовидих и обећао помоћ у побољшању услова за рад и унапређење активности

Поповић обишао просторије Удружења слепих и слабовидих и обећао помоћ у побољшању услова за рад и унапређење активности

Председник општине грачаница Срђан Поповић обишао је данас Удружење слепих и слабовидих особа у Грачаници и разговарао са представницима и члановима Удружења о могућностима налажења бољег простора, као и помоћи у финансирању активности овог удружења у наредном периоду.

Председник  Удружења Божидар Стојановић упознао је Поповића са потешкоћама са којима се сусрећу и посебно неадекватним простором у којем функционишу.

Поповић је истакао да од Општине Грачаница увек могу очекивати подршку и да у овој локалној самоуправи имају сараднике, а све у циљу погољшања квалитета живота и услова рада.

„Са Удружењем слепих и слабовидих имамо изузетну сарадњу. Општина Грачаница жели да буде упућена у њихове проблеме и да их заједно решавамо. Прошле године спровели смо низ активности, једна од битнијих је Видовдански шаховски турнир, а договорили смо и актовниости за ову годину. Наш приоритет ће бити да се обезбеди нови и адекватнији простор за рад“, истакао је Поповић.

, Председник удружења Божидар Стојановић се у име свих чланова председнику Поповићу захавалио на посети и разумевању које је показао.

„Ово је први председник који нас је обишао. Имамо великих проблема у функционисању, немамо акедватне просторије, немамо изворе прихода. Општине Грачаница помаже колико може и то нам веома значи“, казао је Стојановић, који је нагласио да би решење свих проблема било када би имали „стално место у буџету општине Грачаница“.

На састанку је изнет још један од проблема, а то је немогућност образовања млађих чланова, за које не постоји адекватна школа, па јеједини избор боравак и школовање у Земуну, што је за њихове породице често неизводљиво.

Удружење слепих и слабовидих особа у Грачаници броји 86 чланова, од чега је троје деце. Тренутно има троје запослених које финансира СГ Приштина  измештена у Грачаници.

Check Also

Бранкица Нићић: Очекујемо завршетак радова на средњошколском центру до новембра

Средњошколски центар, чија изградња у Лапљем Селу је при крају, обезбедиће простор за три средње …