Главна / Вести / Косово и Метохија / Приштина издваја пола милиона евра за обележавање такозване независности

Приштина издваја пола милиона евра за обележавање такозване независности

Привремене приштинске институције једногласно су данас одлучиле да издвоје пола милиона евра за обележавање 11. годишњице од једностраног проглашења косовске независности.

Према писању приштинског Љајмија, годишњица независности тзв. Косова биће обележена низом активности, а средства ће бити издвојене из субвенција.

Приштински парламент је, уз жестоко противљење Београда, одлуку о једностраном проглашењу косовске независности донео 17. фебруара 2008. године.

Годишњицу проглашења тзв. Независног Косова Приштина ће ове године обележити у атмосфери великих подела на политичкој сцени, притисака целе међународне заједнице, посебно САД, за укидање наметнутих за 100 одсто увећаних такси на робу из Србије и БиХ, и застоја у дијалогу о нормализацији односа са Београдом.

Такође, годишњицу тзв. Косовске независности ове године Приштина дочекује са још више одлука земаља чланица УН о повлачењу признања тзв Косова као независне државе. Ову годишњицу Приштина ће обележити без визне либерализације и чланства у Интерполу.

Извор: Танјуг

 

Check Also

Двадесет година од злочина у Старом Грацком

Данас се навршава  двадесет година од злочина у Старом Грацком код Липљана, где је 14 …