уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Приштина издваја пола милиона евра за обележавање такозване независности

Привремене приштинске институције једногласно су данас одлучиле да издвоје пола милиона евра за обележавање 11. годишњице од једностраног проглашења косовске независности.

Према писању приштинског Љајмија, годишњица независности тзв. Косова биће обележена низом активности, а средства ће бити издвојене из субвенција.

Приштински парламент је, уз жестоко противљење Београда, одлуку о једностраном проглашењу косовске независности донео 17. фебруара 2008. године.

Годишњицу проглашења тзв. Независног Косова Приштина ће ове године обележити у атмосфери великих подела на политичкој сцени, притисака целе међународне заједнице, посебно САД, за укидање наметнутих за 100 одсто увећаних такси на робу из Србије и БиХ, и застоја у дијалогу о нормализацији односа са Београдом.

Такође, годишњицу тзв. Косовске независности ове године Приштина дочекује са још више одлука земаља чланица УН о повлачењу признања тзв Косова као независне државе. Ову годишњицу Приштина ће обележити без визне либерализације и чланства у Интерполу.

Извор: Танјуг

 

Погледајте и ...

Партеш: Украдене две краве

У центру села Партеш надомак Гњилана, непознати починиоци украли су синоћ две краве, једна крава …