Главна / Друштво / Светски дан радија!

Светски дан радија!

Широм планете 13. фебруар обележава се као Светски дан радија. Унеско је прогласио овај празник да би промовисао радио као медији и све могућности које пружа.

Радио је медиј који допире до најширих слојева становништва и који може учинити много за образовање, културни и политички дијалог и помоћи људима у најразличитијим животним ситуацијама.

Светски дан радија је Унеско утврдио 2011. године и то баш зато што је 13. фебруара 1946. године први пут емитован програм Радија УН.

У савременом дигиталном свету, радио остаје најдоступнији медиј који може да се слуша у најудаљенијим угловима планете. За Унеско Светски дан радија је својеврсно признање користи коју радио доноси човечанству већ више од стотину година.

Радио забавља и информише, помаже у разноразним животним ситуацијама и опстаје упркос чињеници да је данас све више начина који пружају забаву и информације, али радио, свакако, има своју посебну драж. Ера модернизације и интернета донела нам је могућност да слушамо радио путем интернета и помогла у бржем и ефикаснијем пружању инфомација.

Check Also

Бранкица Нићић: Очекујемо завршетак радова на средњошколском центру до новембра

Средњошколски центар, чија изградња у Лапљем Селу је при крају, обезбедиће простор за три средње …