Главна / Вести / Косово и Метохија / УНС: Драгана Станојевић заслужила извињење, Будимир Ничић заштиту од увреда

УНС: Драгана Станојевић заслужила извињење, Будимир Ничић заштиту од увреда

Удружење новинара Србије (УНС) подржава саопштење уређивачког колегијума РТВ Грачанице у којем се најоштрије осуђују увреде на Фејсбуку упућене председнику УНС-а на Косову Будимиру Ничићу.

УНС је захвалан колегијуму РТВ Грачанице који је у новом саопштењу изоставио нетачне тврдње из претходног обраћања јавности, када је тврдио да је Будимир Ничић рекао колегиници Драгани Стојановић да je „режимска“.

УНС поздравља што у јучерашњем саопштењу уређивачког колегијума РТВ Грачанице нема нетачних информација да је Будимир Ничић био учесник протеста, као и да су већина колегиница и колега из РТВ Грачаница иступили из УНС-а.

Нажалост, иако је Ничић потврдио да је колегиници Драгани Стојановић у шали рекао „сликај, сликај па да пошаљеш Вучићу“ након што га је фотографисала док је извештавао са протеста „1 од 5 милиона“ због чега јој се јавно извинио, уређивачки колегијум РТВ Грачанице сада тврди да ју је он етикетирао као „Вучићеву новинарку“.

УНС истиче да је Драгана Стојановић заслужила извињење, а уређивачки колегијум РТВ Грачанице и она имају право и да га не прихвате. Међутим, новинари у свом раду, па и у међусобној комуникацији морају да се држе правила да су чињенице неприкосновене, а коментари слободни.

Објављивањем овог саопштења за УНС је ова преписка завршена.

 

 

Check Also

“Српска солидарност” обезбедила школски прибор за 1030 ђака на КиМ

Хуманитарна организација “Српска солидарност” из Београда заједно са стоматолошком комором Србије обезбедила је школски прибор …