Главна / Вести / Косово и Метохија / УНС: Драгана Станојевић заслужила извињење, Будимир Ничић заштиту од увреда

УНС: Драгана Станојевић заслужила извињење, Будимир Ничић заштиту од увреда

Удружење новинара Србије (УНС) подржава саопштење уређивачког колегијума РТВ Грачанице у којем се најоштрије осуђују увреде на Фејсбуку упућене председнику УНС-а на Косову Будимиру Ничићу.

УНС је захвалан колегијуму РТВ Грачанице који је у новом саопштењу изоставио нетачне тврдње из претходног обраћања јавности, када је тврдио да је Будимир Ничић рекао колегиници Драгани Стојановић да je „режимска“.

УНС поздравља што у јучерашњем саопштењу уређивачког колегијума РТВ Грачанице нема нетачних информација да је Будимир Ничић био учесник протеста, као и да су већина колегиница и колега из РТВ Грачаница иступили из УНС-а.

Нажалост, иако је Ничић потврдио да је колегиници Драгани Стојановић у шали рекао „сликај, сликај па да пошаљеш Вучићу“ након што га је фотографисала док је извештавао са протеста „1 од 5 милиона“ због чега јој се јавно извинио, уређивачки колегијум РТВ Грачанице сада тврди да ју је он етикетирао као „Вучићеву новинарку“.

УНС истиче да је Драгана Стојановић заслужила извињење, а уређивачки колегијум РТВ Грачанице и она имају право и да га не прихвате. Међутим, новинари у свом раду, па и у међусобној комуникацији морају да се држе правила да су чињенице неприкосновене, а коментари слободни.

Објављивањем овог саопштења за УНС је ова преписка завршена.

 

 

Check Also

У српским срединама на КиМ 78 новоинфицираних

У српским срединама на Косову и Метохији је у последња 24 часа евидентирано 78 нових …