Главна / Вести / Косово и Метохија / Лавров и Ванг честитали Дачићу Дан државности

Лавров и Ванг честитали Дачићу Дан државности

Министру спољних послова Ивици Дачићу, Дан државности Србије честитали су шефови дипломатија Русије и Кине, Сергеј Лавров и Ванг Ји.

Сергеј Лавров је у честитки истакао да се руско-српски политицки дијалог динамицно развија у духу стратешког партнерства.

 

“Убеђен сам да ће реализација комплекса планираних иницијатива доприносити даљем јацању билатералних веза, што је у потпуности у интересу наших земаља. Рачунам на наставак садржајне размене мишљења и координацију корака на међународној арени, измеду осталог и у контексту решавања питања Косова”, навео је шеф руске дипломатије.

Лавров је Дачићу још једном захвалио на топлом и срдацном пријему који је био указан њему и свим цлановима руске делегације током званицне посете председника Руске Федерације Владимира Путина Србији 17. јануара.

Државни саветник и министар иностраних послова Народне Републике Кине Ванг Јиа, честитајући Дачићу празник, истакао је да односи и сарадње Кине и Србије тренутно добро напредују.

“Спреман сам да са Вама заједнички улажем напоре у даље јачање дијалога и сарадње наша два министарства и да још више доприносим развоју свеобухватног стратешког партнерства Народне Републике Кине и Републике Србије”, наводи се у честитки министра Ванга.

 

Check Also

СЛ: Наставак дијалога означио је почетак притисака страних служби на председника Србије

Наставак дијалога Београда и Приштини означио је почетак невиђених притисака страних служби на председника Србије …