Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа честита председнику Србије Александру Вучићу

Српска листа честита председнику Србије Александру Вучићу

У име српског народа са Косова и Метохије, Српска листа честита и захваљује председнику Србије Александру Вучићу на истрајности и начину на који је данас у Минхену заступао интересе Србије и српског народа на КиМ, наводи се у саопштењу Српске листе.

Срби са КиМ пружају пуну подршку председнику Александру Вучићу у борби да се постигне компромисно решење проблема Косова и Метохије, али и спречи покушај да се Србија и српски народ понизе и капитулирају.

Била је част и понос за све Србе и патриоте да данас прате излагање председника на Минхенској конференцији о безбедности, на којој је лавовски, као прави српски државник, мудро, непоколебљибо и часно бранио интересе српског народа и наше отаџбине.

Свесни тежине косовског проблема који ниједан председник пре председника Вучића у претходних 20 година није био спреман да решава, поручујемо да сав српски народ од Јариња до Брезовице, од Гораждевца до Косовске Каменице, из Косовске Митровице и Грачанице, Косовског Поморавља и Ибарског Колашина, стоји уз председника и своју државу у борби и намери да Србији изборе мир и будућност.

Иако није ни време ни место, морамо да скренемо пажњу тзв. опозицији да је ово је била прилика и демонстрација да науче како се бори за интересе свог народа, те ће можда следећег пута имати шта паметније да кажу у Бриселу, а не да константно покушавају да блате свој народ, своје институције и ослабљују позицију сопствене државе, наводи се у саопштењу.

Извор: Саопштење Српске листе

 

Check Also

Kоцијанчич одговорила Вучићу: ЕУ чека резултате истраге

Портпаролка високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Маја Kоцијанчич одговорила је вечерас на …