Главна / Вести / Косово и Метохија / Сутра потписивање Протокола о сарадњи градских општина Града Београда и општина на КиМ

Сутра потписивање Протокола о сарадњи градских општина Града Београда и општина на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и заменик градоначелника Града Београда Горан Весић потписаће сутра, 19. фебруара, у 11 сати, у Палати „Србија“ (Браон салон), Протокол о сарадњи између градских општина Града Београда и општина на територији АП Косово и Метохија, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

 

Протоколом је предвиђено да Канцеларија за КиМ и Град Београд координирају,  усмеравају и пружају  континуирану неопходну помоћ и подршку општинама са циљем директног и трајног побољшања животног стандарда грађана на територији АП Косово и Метохија, а у складу са идентификованим потребама и развојним приоритетима.

 

Међусобна сарадња између општина биће реализована у области културе, уметности, здравствене и социјалне заштите, образовања, привредног развоја и инфраструктуре и другим областима.

 

Након потписивања Протокола о сарадњи Канцеларије за КиМ и Града Београда, билатералне протоколе о сарадњи потписаће представници 19 локалних самоуправа са Косова и Метохије и 15 градских општина.

Check Also

Косовски Албанац напао Србе у селу Гризиме због бунара

 Kосовског Албанаца из села Гризиме, у општини Kаменица, привела је данас полиција због јучерашњег напада …