НАЈНОВИЈЕ

Изложба „Велики рат на Косову и Метохији 1914-1918“ ускоро у свим српским срединама на КиМ

Поводом Дана државности Републике Србије у Шилову је у уторак 12.фебруара постављена изложба фотографија „Велики рат на Косову и Метохији 1914-1918“, коју је организовао Дом културе „Грачаница“.

Изложба се састоји из два дела, рекао је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница Александар Гуџић, представник грачаничког Дома културе.

„Први део чине фотографије ратног репортера Ристе Марјановића, које приказују повлачење војске и народа преко Косова и Метохије, а други део се састоји од фотографија, ратних дневника, војничких писма и осталe историографскe грађe учесника Првог светског рата, који су или рођени на Косову и Метохији или су на путу патње кроз КиМ пролазили“, истакао је Гуџић.

Изложба је крајем прошле године била постављена у Грачаници,  наредних дана ће бити у Шилову, а ускоро ће обићи и остале српске средине на КиМ.

Дом културе Грачаница вечерас организује Етно фестивал младих стваралаца, а у оквиру фестивала биће одржана и изложба етно стваралаштва и концерт изворних песама и народних игара. Етно фестивал младих стваралаца посвећен је акцији „Нека живот побеђује, буди хуман“, за прикупљање новчаних средстава за лечење Драгана Трипковића из Племетине.

Погледајте и ...

Књижевно дружење под називом „Сатира у подне“ одржано у Грачаници

У организацији Књижевног друштва Косова и Метохије, у Дому културе у Грачаници одржано је књижевно …