Главна / Култура / Изложба „Велики рат на Косову и Метохији 1914-1918“ ускоро у свим српским срединама на КиМ

Изложба „Велики рат на Косову и Метохији 1914-1918“ ускоро у свим српским срединама на КиМ

Поводом Дана државности Републике Србије у Шилову је у уторак 12.фебруара постављена изложба фотографија „Велики рат на Косову и Метохији 1914-1918“, коју је организовао Дом културе „Грачаница“.

Изложба се састоји из два дела, рекао је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница Александар Гуџић, представник грачаничког Дома културе.

„Први део чине фотографије ратног репортера Ристе Марјановића, које приказују повлачење војске и народа преко Косова и Метохије, а други део се састоји од фотографија, ратних дневника, војничких писма и осталe историографскe грађe учесника Првог светског рата, који су или рођени на Косову и Метохији или су на путу патње кроз КиМ пролазили“, истакао је Гуџић.

Изложба је крајем прошле године била постављена у Грачаници,  наредних дана ће бити у Шилову, а ускоро ће обићи и остале српске средине на КиМ.

Дом културе Грачаница вечерас организује Етно фестивал младих стваралаца, а у оквиру фестивала биће одржана и изложба етно стваралаштва и концерт изворних песама и народних игара. Етно фестивал младих стваралаца посвећен је акцији „Нека живот побеђује, буди хуман“, за прикупљање новчаних средстава за лечење Драгана Трипковића из Племетине.

Check Also

Бројне манифестације поводом 70 година постојања Основне музичке школе “Стеван Мокрањац”

Музичка школа „Стеван Мокрањац“ одржала је концерт пре пар дана у Богословији у Призрену, поводом …