Главна / Вести / Косово и Метохија / СЛ: Ђурић оголио истину, тужну истину, коју Срби на КиМ добро знају

СЛ: Ђурић оголио истину, тужну истину, коју Срби на КиМ добро знају

“Колико је српски народ на Космету патио за време власти Демократске странке Србије, толико су се чланови ДСС богатили. Зато се и логично поставља питање порекла имовине садашњег председника ДСС-а, а тадашњег саветника за Косово и Метохију када су он и његове партијске колеге водиле државу и бринули о Космету, а у ствари више о сопственим џеповима”, наводи се у саопштењу Српске листе.

Изјава директора Канцеларије за Косово и Метохију у емисији Упитник оголила је истину, тужну истину, коју Срби на КиМ добро знају – да су се многи са Врачара и београдских општина из “круга двојке” богатили у “борби за Космет” док су Срби на том истом Космету страдали. Зато би председник ДСС, као некадашњи саветник министра за Косово и Метохију, морао да докаже порело стечене имовине.

Уместо што погођени истином прете тужбама, ДСС боље да објасни како је могуће да су, када су били на власти, квадрат стана у Косовској Митровици из државног буџета плаћали 1.000 евра, а данас станове веће квадратуре наша држава гради за три пута нижу цену.

И дан данас у Косовској Митровици стоји споменик власти ДСС, никада завршени “Скадар на Бојани” – хала спортова која је и поред огромних уложених средстава остала недовршена.

На нашој муци су стицали имовину и богатили се, а нас и нашу децу терали на барикаде. Док смо ми гинули за своју слободу, они су успоставили царину и границу између Срба и Срба на Јарињу и Брњаку. Када је Србија добила безвизни режим, нас је тадашња власт затворила у гето, издајући нам пасоше за које је и даље потребно визирање, апсолутно дискриминишући нас и кршећи Устав на који се данас позивају.

Од странке која је ћутала на власти када се отцепила Црна Гора, када се кршио Устав Србије и Косово у тој тишини једнострано проглашавало своју независност, до странке која је екононски уништила и Србију и Србе на Косову и Метохије, резултат је неспоран – све мања територија наше државе, а све више некретнина функционера ДСС-а, наводи се у саопштењу Српске листе.

 

Check Also

Курти тражи помоћ од странаца, указује на могућу хуманитарну катастрофу

Бивши косовски премијер и председник покрета Самоопредељење Аљбин Курти позвао је амбасадоре у Приштини да …