Главна / Вести / Косово и Метохија / РАКИЋ: Међународне снаге да најхитније реагују и заштите безбедност грађана

РАКИЋ: Међународне снаге да најхитније реагују и заштите безбедност грађана

Свака изјава Агима Бахтирија којом се подстиче нетрпељивост међу грађанима и стварању тензије на терену, захтева најхитнију реакцију међународних снага које су у обавези да гарантују безбедност свим грађанима, а досадашње ћутање са њихове стране је срамно и поражавајуће.

Услед економског уништавања јужне Косовске Митровице коју води Агим Бахтири, и који једини профитира у овом времену, док албански радници Трепче-југ штрајкују, не сме се дозволити да се пажња јавности са овог проблема скреће нападима на север и српски народ.

Иницијатива за анексијом северне Косовске Митровице не само да је одбачена од стране српског народа, већ је и од надлежног министарства проглашена за нелегалном, а његов нескривени циљ да етнички очисти север као што је очишћена јужна Косовска Митровица ће остати недосањани сан, осим ако Бахтири не пожели да он постане кошмар његове садашњости.

Уколико је Бахтири одлучио да је уједињење српског и албанског народа најбоље решење позивам га да заједно упутимо иницијативу скупштини у Приштини како би донели одлуку о поништавању косовске декларације о независности и интеграцију Косова и Метохије у састав Србије. Тиме би сви на овим просторима добили и економску перспективу, и визну либерализацију са српским пасошима али и способне институције пре свега у области здравства, просвете, социјалне заштите које овакви албански представници 20 година и поред помоћи међународне заједнице никада нису успели да успоставе.

Наводи се у саопштењу Српске Листе Председника Горана Ракића.

Check Also

СЛ: Наставак дијалога означио је почетак притисака страних служби на председника Србије

Наставак дијалога Београда и Приштини означио је почетак невиђених притисака страних служби на председника Србије …