Најновије
Главна / Вести / Србија / Вучић: Нећемо дозволити никоме да нападне наш народ
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 87

Вучић: Нећемо дозволити никоме да нападне наш народ

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 87

Председник Србије Александар Вучић рекао је у Врњачкој бањи да сваког дана на КиМ српском народу прете, а порука Србије је да ће чувати мир и стабилност, али да то нико не треба да схвати као знак слабости јер Београд неће дозволити никоме, па ни Приштини, да нападне наш народ.

Вучић је, обраћајући се грађанима на Променади у Врњачкој бањи на поочетку обилска Рашког округа, казао да нема никакву бојазан што се тиче економије Србије, али да га брине политичка ситуација у региону.

“Имамо у Приштини људе који се понашају неодговорно, нису испунили што пише у Бриселском споразуму – једину обавезу, Заједницу српских општина, а после тога увели су таксе од 100 одсто на српску робу желећи да униште српски народ на КиМ, да га протерају са својих вековних огњишта, али и да нанесу економску штету Србији. Ми ту штету можемо да истрпимо, али нећемо одустати од националних и државних интереса”, нагласио је он.

Говорећи о Врњачкој бањи, Вучић је подсетио да је држава претходних година много новца уложила у ову општину.

“Данас Врњачка бања дивно изгледа, све више је хотела, туристички капацитети су лепши и бољи. Врњачка бања данас буквално изгледа лепше од Баден Бадена, и многих европских бања”, рекао је председник обећавши да ће држава уложити још много новца у Врњачку бању.

Међутим, указао је да је једна лоша вест која долази из Врњачке бање то да имамо све мање деце која се рађају у тој општини. Без деце, наш народ и земља неће имати будућност, упозорио је Вучић.

Вучић је на Променади обишао и штандове са рукотворинама Удружења “Златне нити”.

Ове године озбиљно повећање плата у здравству

Председник Александар Вучић обиласком Рашког округа, посетио је у Врњачкој Бањи Дом здравља “Др Никола Џамић”.

Александар Вучић је обећао медицинским сестрама и лекарима да ће плате ове године бити знатно увећане. “Полако, вас сестре и лекаре мотивишемо да останете у Србији, да будете нешто задовољнији”, рекао је председник захваливши запосленима на дочеку.

Испред Дома здравља су га дочекали министар здравља Златибор Лончар, начелник Рашког округа Небојша Симовић, председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, директорка Весна Малићанин и запослени у тој установи, као и грађани који су, као и у другим местима, искористили прилику да председнику изнесу своје проблеме.

Један од мештана Врњачке Бање пожалио се да нема здравствену књижицу, јер му фирма у којој је радио осам година није уплаћивала радни стаж, а председник општине Бобан Ђуровић је обећао да ће тај проблем бити решен.

Током обиласка, директорка дома здравља Весна Малићанин је Вучићу предочила шта је прошле године урађено у Дому здравља у првој фази реконструкције, за коју је владина Канцеларија за управљање јавним улагањима издвојила 105 милиона динара.

Нагласила је да 40 година ништа није рађено у тој здравственој установи и најавила другу фазу радова у овој години, за које ће Канцеларија издвојити 128 милиона динара.

Извор: РТС

Check Also

Ђурић сутра обилази штанд Канцеларије за КиМ на сајму туризма у Београду

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић обићи ће сутра штанд Канцеларије за Косово …