Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Косово је размажено дериште које су одгајиле велике силе и сад прави глупости

Вучић: Косово је размажено дериште које су одгајиле велике силе и сад прави глупости

Брине ме што неодговорни људи у Приштини могу да предузму неке даље мере које могу да нас одведу у веома лошем смеру, рекао је председник Србије Александар Вучић.

То је био његов одговор на нове изјаве косовског председника владе и парламента Рамуша Харадинаја и Кадрија Весељија. Вучић је рекао да разуме њихове мотиве и објаснио да они хоће да направе такву ситуацију да Србија буде одговорна и да буде кривац за лоше стање.

– Свету је сада јасно ко је крив и ко не жели дијалог. Разумем их сасвим и зашто им смета снажнија Србија, коју не могу да газе и понижавају као раније – нагласио је он.

Најновију изјаву Харадинаја да нема укидања такси, и да су оне битније и од дијалога Вучић је, каже, очекивао.

– „Није случајна његова жеља да ме сруши са власти, а није то само његова жеља, већ је и Весељи о томе говорио. Прошло је већ два месеца од када је најавио Харадинај да ће ме срушити, изгледа да сам мало тврђи орах, али можда то буде после три месеца – казао је он.

Указао је да можда у Приштини рачунају на провокације или да више у Београду нико не буде заинтересован за Косово али, како је нагласио, ми то јесмо.

– „Не брине ме шта говоре о мени и таксама, већ што ирационални и неодговорни људи могу да предузму неке друге мере које могу да нас одведу у веома лошем смеру“ – казао је он данас у Рашкој.

Истакао је да није нарочито заинтересован за њихову вику и дреку, а још мање уплашен.

„- Са неогодворним људима не знате никада какве мере би могле да буду. Ја их наслућујем и надам да ће људи у међународној заједници показати озбиљност – поручио је српски председник.

Вучић је подсетио да су велике западне силе признале независност Косова, да је оно њихово чедо, “које је постало сада дериште које може да прави свакојаке глупости”, и да ће га опет чувати и тражити разлоге да окриве Србију.

„- У томе је тежина нашег положаја. Зато морамо да будемо десетоструко мирнији и сталоженији, да сачувамо своју позицију“ – рекао је он.

Извор: Танјуг

Check Also

Гренел поновио да Косово треба да укине све таксе

Изасланик америчког председника Доналда Трампа за дијалог између Косова и Србије, Ричард Гренел поделио је …