Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Грађани знају како се троши новац за КиМ

Вучић: Грађани знају како се троши новац за КиМ

Грађани на Косову и Метохији одлично знају ко их је пљачкао и поткрадао, а ко поштено и одговорно ради, чинећи све да они могу да преживе и опстану на својим огњиштима, поручио је данас председник Србије Александар Вучић.

На питање шта се данас дешава са контролом новца за КиМ, имајући у виду да је јачу контролу најавио док је био потпредседник Владе, Вучић је новинарима у Рашкој рекао:

„Мислим да грађани данас добро знају како се троши новац на КиМ. Од нас нико није куповао бунде од пара народа са Косова и Метохије, као што су то радили данашњи опозициони лидери, док су тај посао обављали, нити смо се богатили да би нам данас држали патриотске придике о КиМ. Питајте правосудне органе, постављене реформом из 2009, зашто многе од тих ствари нису процесуиране.“

Како је додао, посебно ће тражити податке како и колико је трошено у тим годинама, а како се то чини данас, са, како каже, посебним акцентом на контролу трошења новчаних средстава данас.

Нећу најављивати датум посете Космету

Председник Србије Александар Вучић је изјавио да неће унапред најављивати датум посете КиМ у оквиру кампање Будућност Србије.

Он је додао да се нада да ће поједини проблеми око КиМ бити ускоро решени, али и да не би стварао проблеме Србима са албанским властима.

Вучић је на питање новинара како је протекао састанак са представницима Срба и када ће отићи на КиМ, изразио наду да ће нешто од проблема бити решено, како би се смањиле тензије.

“Не бих да направим људима веће проблеме са албанским властима, зато нећу сада о времену и датуму посете КиМ”, додао је Вучић.

Каже да је са Србима на КиМ разговао о свим проблемима и да су му први пут жалили људи из Штрпца и Грачанице да нема робе из централне Србије, пошто су Албанци ангажовали пограничну полицију са циљем да смањи српску робу на рафовима, чак и у општини Лепосавић.

Навео је да ће Србија молити западни свет да изврши притисак на своје “чедо” и своје “миљенике” на КиМ.

“А, ми ћемо да се држимо одговорно и да проналазимо начине и путеве за снабдевање робом за наш народ”, додао је Вучић.

Каже да је на састанку замолио све Србе да не учествују у косовкој војсци и да размисле зашто је формирана, које су потребе и намере оних који су је формирали.

Додао је да се на Србе у косовском поморављу врши велики притисак у том смислу и изразио наду да ће Срби успети да се одупру.

“Ионако нас је недовољно и не теба нам било какав српски сукоб”, нагласио је Вучић.

Извор: Танјуг

Check Also

Косовски Албанац напао Србе у селу Гризиме због бунара

 Kосовског Албанаца из села Гризиме, у општини Kаменица, привела је данас полиција због јучерашњег напада …