Главна / Вести / Косово и Метохија / Опљачкана породица Вулићевић у Видању; Канцеларија за КиМ захтева појачану безбедност преосталих Срба

Опљачкана породица Вулићевић у Видању; Канцеларија за КиМ захтева појачану безбедност преосталих Срба

Породици Милије Вулићевића у селу Видање код Клине синоћ је украдена стеона јуница, два телета и аутомобил, који је јутрос пронађен неколико километара од имања. Реч је о најбројнијој, дванаесточланој, српској породици у Видању, која је жртва лопова већ била и 2006. године, када су јој украдена два бика, саопштила је Канцеларија за КиМ.

„Упозоравамо да инциденти овакве врсте продубљују јаз између српског и албанског народа на Косову и Метохији, да стварају климу несигурности, посебно када се крађе догађају у српским енклавама. Још једном од полиције у општини Клина и међународних снага на Косову и Метохији захтевамо да појачају безбедност преосталих српских житеља, јер управо је положај Срба у енклавама попут Видања најпоузданији показатељ стања људских права на терену“, истиче се у саопштењу и додаје да  без обзира да ли је ова крађа почињена само из користољубља или је део организоване кампање застрашивања, резултат је исти – страх и неспокојство житеља Видања.

У саопштењу Канцеларије за КиМ се наводи да су Срби предуго били дозвољена мета за лопове, насилнике и екстремисте, додаје се да, надлежни органи на Косову и Метохији морају да учине више напора како би се то променило, зато је ова крађа прилика да полиција и правосуђе на терену покажу да ли су заиста у служби стварања мултиетничког друштва које почива на поштовању људских права.

Канцеларија за Косово и Метохију ће помоћи породици Вулићевић да надокнади губитак.

Check Also

Косовски Албанац напао Србе у селу Гризиме због бунара

 Kосовског Албанаца из села Гризиме, у општини Kаменица, привела је данас полиција због јучерашњег напада …