Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Немогућност ЕУ да изврши јачи притисак на Приштину

Вучић: Немогућност ЕУ да изврши јачи притисак на Приштину

Председник Александар Вучић изразио је забринутост због става Приштине да, упркос притисцима међународне заједнице, не повуче таксе на српску робу, као и немогућности Европске уније да изврши јачи притисак на приштинске власти.

Александар Вучић је, у разговору са амбасадором Италије Карлом Ло Кашом, нагласио да ће се Србија вратити дијалогу само након повлачења такси.

Председник Србије и италијански амбасадор разговарали су о европској перспективи Србије, проблемима у дијалогу Београда и Приштине, билатералним односима и предстојећој посети италијанског премијера Ђузепеа Контија Београду, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Вучић је изразио задовољство нивоом билатералних односа и додао да постоји простор за унапређење економске сарадње. Томе ће допринети и посета премијера Контеа, коју двојица саговорника виде као знак добрих односа двеју земаља и као прилику за јачање економске сарадње.

Амбасадор Ло Кашо је нагласио да ће ово бити нова фаза политичког дијалога између Италије и Србије и да ће, убрзо након посете италијанског премијера Србији, организовати посету председника Вучића Италији, што ће показати прави партнерски однос двеју земаља.

“Посета показује колико Италија подржава европску перспективу Србије и целог региона”, истакао је амбасадор Ло Кашо.

Check Also

Званичници Министарства за заједнице и повратак обишли Ђоровића којем је прећено смрћу

У селу Дреновчић у општини Клина јуче око 16 часова, на свом имању секиром је …