Главна / Вести / Косово и Метохија / У пожару у Брњици изгорео економски објекат. Породице Танасковић и Миладиновић обишао Срђан Поповић

У пожару у Брњици изгорео економски објекат. Породице Танасковић и Миладиновић обишао Срђан Поповић

Јуче у поподневним часовима избио је пожар у економском објекту породица Танасковић и Миладиновић у Брњици. У пожару су изгореле три свиње, живина, магацин са сточном храном, огрев за зиму, одређене машине и алат.

Поменуте породице из Доње Брњице обишао је данас Срђан Поповић, члан председништва Српске листе.

„Чим смо чули за случај организовали смо се и дошли да видимо колика је настала штета и на који начин можемо да помогнемо породицама. Призор који смо видели стварно је катастрофалан, људи су изгубили оно што су стварали. Већ данас ћемо предузети кораке и породицама допремити дрва за огрев до краја зиме и пакете са основним животним намирницама. Направићемо списак уништених ствари. Настојаћемо да помогнемо колико год је могуће у санирању штете“, казао је Поповић.

Према речима Драгана Миладиновића узрок пожара највероватније је квар на елетро инсталацијама.

„Пар пута смо се обраћали КЕДС-у са молбом да замене дотрајале инсталације до објекта, међутим они то нису урадили. Кад је избио пожар звали смо ватрогасну јединицу која је каснила 40 минута. Ништа нисмо могли сами да урадимо, нисмо смели да приђемо од ватрене стихије. Све што се налазило у објекту је уништено, остало је само згариште“, испричао је Миладиновић.

 

Check Also

ИПЖП: Из коначних резултата искључити гласове из Србије

Изборни панел за жалбе и представке наложио је да ЦИК поново преброји 1.472 бирачка места …