Главна / Вести / Косово и Метохија / Марко Ђурић састао сe са амбасадором Краљевине Белгије Кунрадом Адамом

Марко Ђурић састао сe са амбасадором Краљевине Белгије Кунрадом Адамом

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадором Краљевине Белгије у Републици Србији Кунрадом Адамом.

Ђурић је саговорника информисао о политичкој и безбедносној ситуацији у нашој јужној покрајини, нагласивши да је српски народ на Косову и Метохији забринут и револтиран због чињенице да Приштина истрајава у својој све агресивнијој политици,наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ датом медијима.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је констатовао да државе чланице Европске уније недовољно пажње поклањају чињеници да Приштина серијом антицивилизацијских и провокативних поступака читав регион гура у правцу дестабилизације, истакао је Марко Ђурић директор канцеларије за КиМ.

„ Како је истакао према његовим речима, у интересу мира и стабилности читавог континента, на Приштину је неопходно извршити још одлучнији притисак, како би се, не само формално, већ и суштински вратила дијалогу као једином рационалном средству за решавање несугласица“, истакао је Ђурић у саопштењу датом медијима.

Ђурић је истакао“ Србија је, доследно и искрено била опредељена за проналажење простора за српско-албанско помирење, међутим чињеница да неодговорно играње са тешко успостављеним миром Приштини пролази некажњено, и да поједине државе ЕУ чак подржавају антиевропску праксу албанских политичких лидера, покреће питање да ли је конструктивност Београда била прави приступ“ ,истакао је Марко Ђурић директор Канцеларије за КиМ.

Check Also

У општини  Грачаница још 12 лица оболело од вируса корона

На територији општине Грачаница код још 12 лица потврђена је инфекција Ковид 19, док је …