Главна / Друштво / Поново почела са радом Канцеларија за бесплатну правну помоћ у Грачаници

Поново почела са радом Канцеларија за бесплатну правну помоћ у Грачаници

Након четири године, средином фебруара поново је почела са радом Канцеларија за пружање бесплатне правне помоћи у Грачаници.

Ова Канцеларија у Грачаници није била у функцији од 2015. године, истакла је, гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница, Ивана Стојановић, правна службеница Канцеларије за беспалтну правну помоћ.

„Постојање Канцеларије у Грачаници зависи од финансија јер је у питању пројектно финансирање и сада имамо одобрен пројекат до јуна ове године, а функционисање и постојање Канцеларије у Грачаници након тог периода је под знаком питања до даљег“, истакла је Стојановићева и додала да постоји пет сталних Канцеларија за бесплатну правну помоћу и то у Приштини, Гњилану, Пећи, Призрену и Митровици.

Канцеларија за бесплатну правну помоћ пружа нашим суграђанима помоћ у зависности од постојећег проблема у писању молби, жалби, тужби, односно пружа помоћ у свим областима правних послова.

„Много је људи којима је потребна правна помоћ, било да се ради о молби, жалби или некој тужби. Ми смо ту да им помогнемо у свему томе, чак и у остваривању права на социјалну помоћ. Прикупимо неопходну документацију, пишемо молбу, обраћамо се надлежним органима и ту само да заједно са нашим странкама испратимо процес до краја“, нагласила је правна службеница Канцеларије за бесплатну правну помоћ.

Она је истакла да се овој Канцеларији обраћају људи и када дође до приватизације, односно продаје неког предузећа у коме су некада радили јер, како је нагласила, радници који су радили у том предузећу имају проценат од продаје и у том случају Канцеларија прикупи потребну документацију и делују и упућује жалбу у складу са тим.

Канцеларија за пружање бесплатне правне помоћи налази се у згради тржног центра у Грачаници на трећем спрату.

Check Also

Кризни штаб: Косовска Митровица и Звечан у карантину

Кризни штабови Косовске Митровице и Звечана донели су одлуку да ове две општине због новог …