Главна / Друштво / Цистерна и хидрофор за вртић у Добротину

Цистерна и хидрофор за вртић у Добротину

Општина Грачаница донирала је данас вртићу у Добротину цистерну за воду и хидрофор чиме је дугорочно решен проблем снабдевања водом ове васпитно образовне установе коју похађа око 30 малишана.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић и директорица општинског одељења образовања Бранкица Нићић предали су данас у употребу вртићу у Добротину, које функционише као истурено одељење предшколске установе „Сунце“, цистерну за воду и хидрофор чиме је решено питање водоснабдевања након што је током прошлогодишњих поплава у овом месту у потпуности уништен постојећи хидрофор.

Председник Поповић је током посете овом вртићу изјавио да се са проблемом водоснабдевања суочавају сви мештани Добротина и да је општина овим решила на дужи период тај проблем у вртићу.

„ Ово је био један од већих проблема са којим се ова установа суочавала. Прошле године успели смо пре почетка грејне сезоне да прибавимо нови котао за вртић у Добротину и тако решимо проблем са грејањем. Ево сада смо на почетку године успели да решимо и проблем водоснабдевања. Ову посету искористили смо и да са директором разговарамо о будућим плановима. Договорили смо да у што скоријем периоду опремимо и нову кухињу“, казао је Поповић.

Директорица општинског одељења образовања Бранкица Нићић казала је, овом приликом, да у овом делу општине Грачаница постоји велики број предшколаца али и деце у мањим васпитим групама.

„ Зато је овде потребно створити што боље услове за рад и нормалан боравак деце у овој установи. Овде борави тридесеторо деце од укупно 150 колико их има у оквиру предшколске установе „Сунце“ у шест истурених објеката“, казала је Нићић.

Директор предшколске установе „Сунце“ Драган Митић захвалио је општини Грачаница на помоћи чиме је како је истакао, након грејања, решен још један велики проблем са којим су се запослени и деца суочавали у дужем временском периоду а то је водоснабдевање.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Марко Ђурић: Настављамо са дистрибуцијом помоћи широм Косова и Метохије

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је да је настављена дистрибуција помоћи …