Главна / Вести / Косово и Метохија / Медији: Акција косовске полиције “Челични прстен” на северу Косова у и Метохије
epa06630843 A convoy with Kosovo's police special unit carrying detained head of the Serbian government's Office for Kosovo, Marko Djuric, in Mitrovica, Kosovo, 26 March 2018. Kosovo Police special unit detained head of the Serbian governmentÕs Office for Kosovo, Marko Djuric, in northern city of Mitrovica for entering Kosovo despite a ban on his presence. EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Медији: Акција косовске полиције “Челични прстен” на северу Косова у и Метохије

Приштинске власти су активирале акцију “Челични прстен”, која подразумева блокаду путних праваца, као и контролу возила и лица и полиција се налази на свим алтернативним прелазима, пренели су поједини београдски медији.

Телеграф.рс преноси да је КПС повукла делове пограничних јединица са прелаза према Северној Македонији и Албанији и да ће припадници тих јединица бити распоређени на Северу Косова и Метохије.

Они ће, наводно, имати само један задатак, а то је блокада алтернативних путева који воде из централне Србије ка северу Космета.

Портал наводи да се акција доводи у везу чак и са тајним списковима “виђенијих Срба”, против којих се припремају оптужнице.

Ало.рс такође преноси да извори блиски косовској полицији наводе и да постоје назнаке да ће спровести хапшење српских функционера са Косова.

Неименовани извор Ало.рс наводи да косовска полиција примењује оперативни план “челични прстен” у циљу застрашивања Срба, који подразумева блокаду путних праваца којима се грађани крећу, као и контролу возила и лица.

Танјуг

Check Also

У српским срединама на КиМ један преминули и још 38 позитивних на коронавирус

У српским срединама на Косову и Метохији у последња 24 часа коронавирус је потврђен код …