Главна / Вести / Косово и Метохија / Синоћ у Новом Брду украдено пет грла говеда

Синоћ у Новом Брду украдено пет грла говеда

Пет украдених говеда, биланс је најновијих крађа у општини Ново Брдо. Непознати починиоци су синоћ, око два часа по поноћи, осмочланој породици Николе Максимовића из Бољевца украли краву и јуницу, а њиховом комшији Игору Максимовићу још једну краву и теле сименталске расе.

На мети лопова било је и газдинство албанске породице Јакупа Мустафе из оближњег новобрдског села Јасеновик којима је украдено теле. Штета се процењује на више од пет хиљада евра. Полиција је обавила увиђај и саопштила да трага за крадљивцима.

„У међувремену, пронађена је крава Николе Максимовића, која је угинула око 500 метара од домаћинства из којег је украдена. Открили смо трагове возила које су користили лопови и интензивно трагамо за њима“, изјавио је за Пулс портпарол косовске полиције за регион Гњилана Исмет Хашани

Оштећене породице данас је посетио председник општине Ново Брдо Светислав Ивановић да би се детаљније информисао о инцидентима и последицама које су узнемириле становништво.

Јуче је и новобрдском пољопривреднику Горану Стојановићу из Горњег Кусца украден бик, а савесни комшија је срећом спречио крађу још једног.

Ново Брдо је једна од најсиромашнијих општина на Косову у којој већина становништва живи од екстензивне пољопривредне производње, углавном сточарства. У последњих десетак година овде је украдено више од 150 грла крупне стоке, а оштећени су у више од 90 одсто случајева тамошњи Срби којима је производња млека и сира једини извор прихода.

Извор: РТВ Пулс

Check Also

Ђурић: Учинићемо све да помоћ стигне до свих којима је потребна

У претходне две недеље направљен је помак у пружању помоћи људима на Косову којима је …