Главна / Друштво / Лабораторијска опрема уручена Дому здравља у Доњој Гуштерици

Лабораторијска опрема уручена Дому здравља у Доњој Гуштерици

Председник општине Грачаница Срђан Поповић уручио је лабораторији у Доњој Гуштерици вредну микробиолошку опрему.

Председник општине Грачанице Срђан Поповић обишао је данас, у пратњи општинског директора здравства Александра Поповића, Дом зравља у Доњој Гуштерици и том приликом уручио вредну опрему за микробиолошку лабораторију.

„Један од приоритета Општине Грачаница ће и даље бити побољшање рада свих здравствених установа. Уручили смо данас апарате који ће побољшати лабораторијски рад ове здравствене институције и могу да истакнем да ћемо и даље помагати здравствени систем, јер наши мештани заслужују добре услове за лечење. Највећи приоритет је изградња болнице у нашој општини и на што скоријем почетку изградње активно радимо“, казао је Поповић.

На вредној опреми захвалио се др Небојша Миловановић који је истакао да ће она много значити, како здравственој установи, тако и пацијентима.

„Дуже време смо били без ових апарата и наши пацијенти су били ускраћени за одређене лабораторијске анализе. Донацијом и коришћењем апарата наши пацијенти добиће много квалитетнију здравствену услугу, широк спектар лабораторијских и биохемијских анализа и што је најважније унапредићемо здравство у нашој општини. Локална самоуправа је овом донацијом показала да је здравство један од стубова њеног развоја“, казао је др Миловановић.

Директор здравства и социјалне заштите при Општини Грачаница Александар Поповић истиче да се то одељење свакодневно труди да побољша ситуацију у здравству, ада је данашња донација у циљу унапређења примарне здравствене заштите.

„Коришћењем ових апарата смањиће се мануелни рад и време анализе, али ће и квалитативно бити побољшана услуга пацијентима“, истакао је Поповић.

Проф. др Братислав Лазић истакао је да увек радује чињеница да неко мисли на здравствене инситуције, као што то ради Општина Грачаница.

„У последње време добили смо врло квалитетне уређаје, који нам омогућавају, не само да радимо свој посао, него и да направимо квалитативни помак, јер се ради о апаратима који прате најсавременија медицинска збивања и актуелне медицинске изазове. Оваква сарадња може донети само велики успех“, казао је Лазић.

Здравственој установи у Доњој Гуштерици донирани су апарати за: ЦРП анализу, ИНР и биохемијски анализатор.

 

 

 

 

 

 

Check Also

Бранкица Нићић: Очекујемо завршетак радова на средњошколском центру до новембра

Средњошколски центар, чија изградња у Лапљем Селу је при крају, обезбедиће простор за три средње …