Главна / Вести / Косово и Метохија / Одбојкаши из Ивањице и Краљева враћени са административног прелаза Брњак

Одбојкаши из Ивањице и Краљева враћени са административног прелаза Брњак

Одбојкашима Буковице из Ивањице и Рибнице из Краљева забрањено је данас да пређу прелаз Брњак како би одиграли заказане утакмице редовног кола у оквиру Регионалне лиге Запад у Зубином Потоку, изјавио је за РТВ Грачаница тренер одбојкашког клуба Партизан  из Липљана, Александар Рашић.

„Данас је у Зубином Потоку требало да буде одиграно редовно коло друге одбојкашке лиге Запад за сениоре између ОК Партизан из Липљана и Рибница из Краљева. Неких сат времена пред почетак утакмице, када смо већ били спремни да уђемо на терен, добили смо позив од комесара такмичења друге лиге запад, који нам је рекао да је екипа Рибнице заустављена на административном прелазу Брњак“, истакао је Рашић.

Он је додао да је одмах отишао до овог административног прелаза, где је имао неформални састанак са вођом смене који је објаснио да је екипи Рибнице забрањен улаз на територију Косова и Метохије зато што нема дозвлу косовског Министарства за спорт.

„Они су добили писмену потврду да им је улазак на Косово забрањен. Ја сам покушао, у разговору са полицајцима, да им објасним да је утакмица уредно пријављена, али они су нам рекли да без дозволе не могу да уђу на Косово“, нагласио је Рашић.

Он је истакао да је непосредно после тог догађаја добио обавештење да је и екипи из Ивањице забрањен улаз на КиМ са истим изговором, тако да су обе утакмице отказане.

Check Also

Косовски Албанац напао Србе у селу Гризиме због бунара

 Kосовског Албанаца из села Гризиме, у општини Kаменица, привела је данас полиција због јучерашњег напада …