Главна / Вести / Косово и Метохија / Телевизији Мост забрањен улазак у цркву Светог Димитрија у Косовској Митровици

Телевизији Мост забрањен улазак у цркву Светог Димитрија у Косовској Митровици

Екипи Телевизије Мост данас је онемогућено да уђе у цркву Светог Димитрија у северној Косовској Митровици, где смо дошли да испратимо посету делегација неколико општина из Републике Српске Србима на Косову и Метохији. Нашег новинара и сниматеља на вратима цркве зауставио је свештеник и рекао да ТВ Мост нема благослов епископа Рашко-призренског Теодосија за улазак у цркву и да нам је до даљег онемогућен улазак у епархијске храмове.

Месни свештеник није дао никакво објашњење ове одлуке, рекао је само да морамо да пошаљемо извињење владики Теодосију и затражио је да наша екипа напусти цркву.

Ово је први пут да Телевизији Мост представници Српске православне цркве забране улазак у храмове, и то баш на данашњи дан када се обележава 20 година од почетка агресије НАТО пакта на нашу земљу. Шокирани оваквом одлуком црквеног великодостојника на Косову и Метохији, упутили смо одмах писмо владики Теодосију са питањима да ли је тачно да је то његова одлука и који је разлог за тако нешто. Надамо се да ћемо ускоро сазнати о чему се ради и да ће наша телевизија у најбржем року поново имати могућност да прати сва дешавања у црквеним храмовима на Косову и Метохији.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Званичници Министарства за заједнице и повратак обишли Ђоровића којем је прећено смрћу

У селу Дреновчић у општини Клина јуче око 16 часова, на свом имању секиром је …