Главна / Вести / Косово и Метохија / Харадинај сменио Весну Микић због њеног става о бомбардовању

Харадинај сменио Весну Микић због њеног става о бомбардовању

Косовски премијер Рамуш Харадинај сменио је Весну Микић са места заменика министра правде, наводећи да у косовској влади и косовским институцијама “нема места за појединце, без обзира на њихову етничку припадност, који могу да омаловажавају заједничке евроатлантске вредности”.

Весна Микић је на свом приватном Фејсбук налогу, поводом 20 година од НАТО бомбардовања СР Југославије, написала “да је над једном сувереном земљом која се деценију уназад борила против албанског тероризма у оквиру својих граница, извршен намерно планирани геноцид од стране НАТО алијансе”.

“У Влади и институцијама Републике Косово нема места за појединце, без обзира на њихову етничку припадност, који вређају заједничке евроатлантске вредности. Нарочито када је држава Косово створена управо на основу ових вредности. Изјава заменика министра у Министарству правде, Весне Микић, да је НАТО бомбардовање било геноцид над српском државом и народом, неприхватљива је и поклапа се са говором мржње, санкционисана Уставом и законом. Стога сам данас са дужности отпустио заменицу министра Микићеву”, написао је Харадинај на свом Фејсбукналогу и објавио фотографију одлуке.

Микићева је на место заменика министра правде у косовској влади именована на предлог Српске листе.

Одлука коју је Харадинај потписао

Одлука коју је Харадинај потписао

ИЗВОР:РТС

Check Also

Тачи: Ризик од заразе висок, поштујте препоруке Института за јавно здравље

Председник Kосова Хашим Тачи изјавио је данас да је повећање броја жртва последњих дана, доказ …