Главна / Вести / Косово и Метохија / Коха: Приштина покреће истрагу о бруталном хапшењу Ђурића

Коха: Приштина покреће истрагу о бруталном хапшењу Ђурића

Годину дана од акције косовске полиције на северу Косова, када је на бруталан начин ухапшен директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић, привремене приштинске институције су, приморане да спроведу истрагу, пише приштинска Коха.

Истрага ће бити спроведена на основу пријаве коју је непосредно по хапшењу и привођењу Ђурића поднео заменик министра унутрашњих послова Милан Радојевић.

Радојевић је пријаву поднео због начина на који је Ђурић приведен и поступања припадника полиције током његовог спровођења до Приштине, о чему постоје и видео снимци.

Ђурић је ухапшен на данашњи дан прошле године зато што је наводно административни прелаз ка Косову прошао без дозволе привремених приштинских институција.

Коха констатује да су тада представници тих институција с поносом говорили о полицијској акцији и хапшењу Ђурића, а да су сада, како се наводи, принуђени да спроведу истрагу о тим догађајима.

Ђурићев долазак на Косово био је уредно најављен и у Косовској Митровици је требало да се састане са тамошњим Србима.

Припадници Косовске полиције су, међутим, извршили су упад на скуп, ухапсили су Ђурића у тој акцији, а у покушају неких од присутних да то спречи било је и повређених, међу којима и тадашњи министар пољопривреде у косовској влади Ненад Рикало.

Коха подсећа да је једна од најкритикованијих активности косовске полиције био управо начин на који је Ђурић с лисицама на рукама спроведен до Приштине.

Због тога је Радојевић поднео кривичну пијаву.

Извор: Т а н ј у

Check Also

Представници Канцеларије за КиМ и Министарства просвете обишли ученике у Грачаници

Ученици основних и средњих школа на територији централног Косова и Метохије данас су, након три …