Главна / Вести / Косово и Метохија / Симић: Заштитите Србе па вам нећу постављати непријатна питања

Симић: Заштитите Србе па вам нећу постављати непријатна питања

На састанку одбора за права и интересе заједница и повратак у Приштини  извештај о раду поднео је министар унутрашњих послова Екрем Мустафа. Седници су присуствовали и посланици Српске листе.

У име Српске листе, председник одбора Игор Симић је поставио питање да ли ће полиција заштитити Србе на Косову јер је по подацима Стеј Департмента над Србима у јужној српској покрајини у прошлој години извршено 100 напада.

Министар Мустафа је рекао да није упознат са тим подацима, да не зна ко је извор тих података као и  да се редовно сусреће са грађанима.

“Ово су подаци Стејт департмента, не моји. Ви кажете да не знате за нападе, ево ја ћу вам набројати – опљачкана црква у Станишору, у Сувом Долу, оштећено гробље у Липљану, покрадена имовина у Партешу, Грабцу, Новом Брду… и многим другим местима. Мене интересује проста ствар, имате ли план да то спречите?”, поновио је Симић.

На постављено питање министар је невешто одговорио како раде на безбедности али не могу на сваком  метру да  имају полицајца.

Незадовољан одговором Симић је при демонстративном напуштању седнице рекао да очекује да заштите Србе, и да онда неће постављати оваква питања.

За њим су устали и остали посланици Српске листе, којима су при изласку неки посланици добацивали.

Извор: ТВ Мост

Check Also

На територији општине Грачаница нема новооболелих од ковида

У протеклих 24 сата на територији општине Грачаница нема регистрованих случајева инфицираних Ковидом 19, саопштено је из Кризног …