Главна / Вести / Косово и Метохија / Не дозволити да Приштина инсталира Албанце или приватне Србе

Не дозволити да Приштина инсталира Албанце или приватне Србе

Представници Српске листе ће учествовати на изборима на северу Косова и Метохије јер не желе да дозволе Приштини да стави под контролу над тим подручјем и у српске општине “инсталира Албанце или своје приватне Србе”, поручили су данас лидери Листе Горан Ракић и Игор Симић.

Потпредседник те странке Игор Симић рекао је за ТВ Пинк да би долазак било кога ко није део Српске листе на чело српских општина био покушај да се прекине нераскидива веза Београда и Срба на КиМ, што би, наводи, била катастрофа за опстанак Срба на КиМ.

“Свесни смо свих својих мана, али нико не може да каже да се нисмо борили за интересе нашег народа. Ми нисмо дозволили да будемо марионете било кога из Приштине”, рекао је Симић.

Он је истакао и да би промена снага на терену после избора и избор “марионета Приштине” довело у питање и инвестиције које долазе из централне Србије, односно 150 инфраструктурних пројеката у износу од две и по милијарде динара.

Говорећи о укидању такси, Симић је рекао да се стиче утисак да најмоћније земље света које позивају Приштину да укине таксе заправо једно причају за јавност, а друго кад се угасе камере.

Симић је рекао и да су Срби са КиМ одбацили протесте на северу “као кукавичје јаје” које је неко покушао да им наметне.

Коментаришући формирање Савеза за Косово, Симић је рекао да је опозициони Савез за Србију тиме показао какав однос има према Србима са КиМ.

“Имају ли Савез за Шумадију? Не, имају Савез за Србију и Савез за Косово, они су већ поделили Србију и показали какав однос имају према Србима. То је скуп анонимних ликова са Косова предвођених Радом Трајковић, која и не живи на КиМ и нема никакву подршку грађана”, рекао је Симић.

И председник Српске листе Горан Ракић рекао је да је расписивање избора на северу само један од покушаја Приштине да стави север под контролу.

Он је навео да последњих месеци део међународне заједнице и централних власти из Приштине покушава да уједини Косовску Митровицу, подељену на северни, српски, и јужни, албански део.

“Расписивање избора је покушај да заокруже ту причу, јер су сматрали да ћемо ми бојкотовати изборе”, рекао је Ракић и додао да би то била анексија сверног дела града, јер у јужном делу не живи буквално ниједан Србин.

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао је да је излазак на изборе борба за голи живот и интерес српског народа на КиМ и додао да ће Српска листа доказати да има огромну већину на северу КиМ.

“Уместо да се бавимо развојем, економски да се подигну српске средине, да се саграде фабрике, болнице, обнавља инфраструктура, успостављају мала и средња предузећа, ми морамо да се бавимо кампањом, да доказујемо да је реч о људима који имају већинску подршку нашег народа”, рекао је Петковић.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Обезбеђене три стипендије на Међународном пословном колеџу у Митровици

Представници Међународног пословног колеџа из Митровице (ИБЦ-М) посетили су данас Општину Грачаница, где су се …