Главна / Вести / Косово и Метохија / Срђан Поповић: Нећемо дозволити да на власт дођу људи без подршке

Срђан Поповић: Нећемо дозволити да на власт дођу људи без подршке

У случају неизласка на изборе за градоначелнике у четири општине на северу Косова и Метохије шансу да дођу на власт и преузму контролу над тим општинама добијају људи који немају подршку српског народа, изјавио је данас градоначелник општине Грачаница Срђан Поповић.

Поповић је за Тањуг казао да су на јучерашњем састанку са председником Александром Вучићем политички представници Срба са КиМ наишли на велико разумевање, као и да су били јединствени у одлуци да се на изборе изађе.

„Били смо јединствени у ставу да морамо изаћи на изборе из једног јединог разлога, јер у случају неизласка на изборе дали бисмо шансу људима који немају подршку српског народа да дођу на власт и преузму контролу над четири општине на северу КиМ”, каже Поповић.

Истиче да је на представницима Срба са КиМ да раде на јединству и да озбиљно схватају проблеме са којима се суочава српски народ на КиМ.

„Никада нећемо препустити да на власт дођу људи који немају подршку народа”, каже Поповић.

Градоначелник Грачанице каже и да је један од закључака са састанка са председником Вучићем тај да се сачекају резултати састанка са немачком канцеларком Ангелом Меркел и француским председником Емануелом Макроном и да након тога се размисли на који начин ће даље реаговати за било шта што се дешава на КиМ.

„Из перспективе градоначелника општине Грачаница и некога ко живи на овим просторима могу да кажем да од тог састанка не очекујемо нешто много, али не смемо да запоставимо те контакте и не смемо да избегавамо да тражимо решење и да видимо који је излаз из свега овога у чему смо се нашли”, каже Поповић.

На југу Косова и Метохије српске средине се и даље боре са свим проблемима који су проузроковани увођењем такси на робу из централне Србије, а Поповић каже да и даље никако не наилазе на разумевање од институција у Приштини, које упорно одбијају захтеве Срба и проналазе неке баналне разлоге да се такса не укине.
Додаје да је ситуација у Грачаници иста као што је била од самог почетка увођења такси, што је за њих значило борбу да не нестану српски производи са рафофа у продавницама.

„И даље смо у сталном контакту са људима који се на различите начине боре да рафови продавница буду пуни. Оно што могу да кажем јесте да не очекујемо да ће таксе укинути, таксе имају пре свега политичку позадину, а оно што ми можемо да обећамо јесте да смо одлучни да останемо на овим просторима, односно на Косову и Метохији”, истиче Поповић.

Извор: Танјуг

Check Also

Јакуп Краснићи добио позив за Хаг

Бивши портпарол ОВК и некадашњи председник косовске скупштине Јакуп Краснићи објавио је данас да је …