Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић: Срби одлучни да остану и опстану на КиМ уз помоћ државе Србије

Поповић: Срби одлучни да остану и опстану на КиМ уз помоћ државе Србије

Поводом  једногласне одлуке одлуке председника Србије Александра Вучића, директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића и  представника Срба са Косова и Метохије да учествују на локалним изборима у Северној Митровици, председник општине Грачаница Срђан Поповић рекао је за РТВ Грачаница да је то веома битна одлука за  српски народ на Косову и Метохији.

„Донели смо заједничку одлуку , да изађемо на локалне косовске изборе у четири општине на северу КиМ и то  из јединог разлог , да не би допустили  оне  који немају подршку наше државе Србије и српског народа да дођу на власт, јер целокупна ситуација на КиМ изискује велику дозу озбиљности. Ми као представници српског народа на КиМ не смемо да препустимо нити дамо простора људима који раде по налозима неких других, а не у координацији са владом Републике Србије“.

Према речима Поповића, Срби са КиМ су захвални председнику Србије Алксандру Вучићу на досадашњим улагањима.

„Наишли смо на велико разумевање од стране председника Републике Србије Александра Вучића, што се тиче наших иницијатива везано за изборе на  северу КиМ, а са друге стране све оно што данас ради председник Вучић  са свим улагањима на КиМ, која су никада  већа и јако битна за наш народ на овим просторима. Пре свега то гарантује одрживост нашег народа  на КиМ и  сигурно ће нам улагања од стране државе Србије дати још више подстрека за нашу будућност. Као што знате таксе су и даље на снази, наши људи се храбро боре да рафови у продавницама буду пуни и да не дође  да живимо на рубу егзистенције већ да на неки начин тражимо шансу да се пронађе неко решење. Најбитније је да је наш народ решен да остане и опстане на КиМ“, рекао је Поповић.

Check Also

Јакуп Краснићи добио позив за Хаг

Бивши портпарол ОВК и некадашњи председник косовске скупштине Јакуп Краснићи објавио је данас да је …