Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин и Ђурић одржали у Грачаници дебату o изборима

Вулин и Ђурић одржали у Грачаници дебату o изборима

vdjУ Грачаници је одржана дебата у којој се разговарало  о предстојећим локалним изборима, који  су заказани за 3. новембар. Дебати су присуствовали поред  министра без портфеља Александра Вулина и саветник председника Србије Марко Ђурић, кандидат за градоначелника општине Грачаница испред листе “Српска” Бранимир Стојановић, начелник косовског Управног округа Владета Костић и заменик директора Канцеларије за КиМ Малинка Митровић.

„Држава Србија колико неправедна или заборавна била била је ,и јесте мајка и живота овде не би било да није те мајке, не би било да није било државе Србије и њене бриге,помагала је и помагаће увек“, истакао је Вулин на данашњој дебати која је одржана у Дому културе у Грачаници.

Ми морамо да помогнемо држави да би сачувала све институције државе Србије које постоје овде.Ми морамо да на предстојећим изборима изаберемо оне који би  слушали нас. У 10 општина победиће они који и не морају да говоре српски.Идемо да победимо за „Српску“, Србија је помагала нама,сада морамо и ми да помогнемо Србији казао је Вулин.

Саветник председника Србије Марко Ђурић изјавио је данас у Грачаници да је Заједница српских општина (ЗСО) коју Срби желе да формирају као резултат освајања власти у десет општина на Косову, најчвршћи институционални гарант опстанка Срба.

Ђурић је, на скупу у Дому културе у Грачаници, рекао да су предстојећи локални избори на Косову и Метохији “референдум за Србију или неку другу опцију”.
“Немојте да вас лажу они који тврде да ће изласком на ове изборе и формирањем општина доћи до прекида институционалних веза између Србије и српског народа и српских општина на Косову и Метохији, јер неће,” нагласио је Ђурић.

Check Also

Ивановић: Број заражених на КиМ ће расти

У српским срединама на Косову и Метохији, са око 120.000 становника, забележена су три случаја …