Главна / Друштво / Удружење пчелара Нуклеус свакодневним активностима доприноси развоју пчеларства

Удружење пчелара Нуклеус свакодневним активностима доприноси развоју пчеларства

Пчеларима је увек потребан савет. Потребно је да се окупљају, договарају, размењују искуства и саветују се када су сузбијања болести у питању. Неопходна су стручна саветовања, а све то доприноси и заједничком пласирању производа од меда, што има и економску корист за све чланове. То су и неки од разлога зашто је настало Удружење пчелара Нуклеус које је у Грачаници формирано у новембру 2017. године. Од тада до данас организована су и бројна саветовања за пчеларе, а чланови Удружења излагали су своје производе на добротворним и осталим манифестацијама, као и на Сајму меда, прошле године одржаном у Грачаници.

– Друштво пчелара Нуклеус данас окупља око 40 чланова, од којих су неки искусни дугогодишњи пчелари. Веома смо задовољни до сада постигнутим резултатима, имамо свакодневне активности и врло често организујемо стручна предавања, како бисмо упутили пчеларе у све теме, а и разјаснили проблематику везану за пчеларство – каже Синиша Ђорђевић из Удружења Нуклеус за Јутро РТВ Грачаница.

Недавно је одржано предавање и у Зебинцу, а у сарадњи са удружењима Матица из Новог Брда и Шарски рој из Штрпца.

– Пчелари су једноставно жељни активности, жељни да чују стручна мишљења познатих, врхунских пчелара, а на нама је да омогућимо та неопходна стручна предавања, која су помоћ у свакодневном раду – каже Ђорђевић.

Опширнији разговор о активностима Удружења пчелара Нуклеус можете погледати на видео снимку испод текста.

Check Also

Дечјом приредбом отворени “Дани општине Грачаница”

Манифестацију “Дани општине Грачаница” отворили су најмлађи. На платоу испред Дома културе у Грачаници, поводом …