Главна / Друштво / Удружење пчелара Нуклеус свакодневним активностима доприноси развоју пчеларства

Удружење пчелара Нуклеус свакодневним активностима доприноси развоју пчеларства

Пчеларима је увек потребан савет. Потребно је да се окупљају, договарају, размењују искуства и саветују се када су сузбијања болести у питању. Неопходна су стручна саветовања, а све то доприноси и заједничком пласирању производа од меда, што има и економску корист за све чланове. То су и неки од разлога зашто је настало Удружење пчелара Нуклеус које је у Грачаници формирано у новембру 2017. године. Од тада до данас организована су и бројна саветовања за пчеларе, а чланови Удружења излагали су своје производе на добротворним и осталим манифестацијама, као и на Сајму меда, прошле године одржаном у Грачаници.

– Друштво пчелара Нуклеус данас окупља око 40 чланова, од којих су неки искусни дугогодишњи пчелари. Веома смо задовољни до сада постигнутим резултатима, имамо свакодневне активности и врло често организујемо стручна предавања, како бисмо упутили пчеларе у све теме, а и разјаснили проблематику везану за пчеларство – каже Синиша Ђорђевић из Удружења Нуклеус за Јутро РТВ Грачаница.

Недавно је одржано предавање и у Зебинцу, а у сарадњи са удружењима Матица из Новог Брда и Шарски рој из Штрпца.

– Пчелари су једноставно жељни активности, жељни да чују стручна мишљења познатих, врхунских пчелара, а на нама је да омогућимо та неопходна стручна предавања, која су помоћ у свакодневном раду – каже Ђорђевић.

Опширнији разговор о активностима Удружења пчелара Нуклеус можете погледати на видео снимку испод текста.

Check Also

Удружење пословних жена “Авенија” представило резултате пројекта “Жене то могу”

Представнице Удружења пословних жена “Авенија” у Лапљем Селу представиле су резултате пројекта ефикасне производње рукотворина …