Главна / Некатегоризовано / Председник општине Срђан Поповић учествовао у акцији чишћења и садње цвећа

Председник општине Срђан Поповић учествовао у акцији чишћења и садње цвећа

У неколико места у општини Грачаница данас је поводом Светског дана планете Земље организована еколошка акција уређења животне средине. У акцији у Лапљем Селу учествовао и председник Срђан Поповић.

Еколошка акција спроведена је у Сушици, Горњој и Доњој Гуштерици, Добротину и Лапљем Селу. Организатор је општинско одељење инспекције у сарадњи са одељењима за урбанизам и заштиту животне средине и јавних служби, која су тим поводом обезбедила хигијенске рукавице, кесе, материјал за чишћење, саднице цвећа и неопходно земљиште.

„Циљ акције је да се ојача свест о планети Земљи и поштовање људи према животној средини и природи“, поручује Сандра Блануша, инспектор за заштиту животе средине у општини Грачаница.

Акција почела је чишћењем речног корита у Сушици, потом је, уз учешће волонтера и грађана, прикупљањем смећа и садњом цвећа и украсног биља настављена у Горњој Гуштерици и Добротину, док су у акцији у Доњој Гуштерици учествовала деца ОШ „Кнез Лазар“.

„Горња Гуштерица је једно од чистијих села у општини Грачаница, скоро да нема депонија. Еколошки проблем прави река која смеће доноси из Јањева, али имамо обећања да ће бити очишћено. Захваљујући ангажовању одељења јавних служби јавне површине у селу се редовно одржавају и на њихов рад немамо примедбе, међутим и сами мештани би требало мало више да воде рачуна“, каже представник Горње Гуштерице Слађан Митић.

У послеподневним часовима акција је настављена у Лапљем Селу на локацији код стамбених зграда и болнице. Председник општине Грачаница садњом цвећа учествовао је у оплемењивању простора испред болнице.

„Овом акцијом желимо да укажемо на одговорност коју сви имамо према средини у којој живимо. Општинско руководство се труди да оваквим и другим акцијама покрене позитивне промене, да укажемо на важност заштите животне средине и на то колико она утиче на наше здравље. Морамо водити рачуна где и како бацамо смеће а то ће надам се након ове акције увидети и наши грађани“, казао је Поповић

Акција чишћење, садње цвећа и другог украсног биља, у свим другим местима у општини Грачаница биће настављена 5. јуна на Светски дан заштите животне средине.

Check Also

Различита очекивања епилога Берлинског самита

Kосовски председник Рамуш Харадинај је коментаришући сусрет који ће се 29. априла одржати у Берлину …