Главна / Вести / Косово и Метохија / Козарев и Арлов на поноћној Васкршњој литургији у Грачаници

Козарев и Арлов на поноћној Васкршњој литургији у Грачаници

У присуству великог броја верника, у манастиру Грачаница одржана је поноћна Васкршња литургија коју је служио владика Теодосије са монаштвом и свештенством. Литургији су присуствовали и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев, као и председник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Бањалуке, Милорад Арлов.

– Држава Србија је била, јесте и остаће на Косову и Метохији, нарочито у овим тешким тренуцима када се спроводе нецивилизацијске мере, увођење такси, уцене и претње, посебно је важно показати државно и народно јединство. Након великог митинга у Београду, за Васкрс је добро да смо ми овде у великом броју, а посебно овог пута, у светлу догађаја на геополитичком плану и у вези са оним процесима који се непосредно тичу обичног свакодневног живота нормалног света. Јако је важно да подвучемо и истакнемо да се председник Вучић максимално бори за бољу будућност нашег народа на Косову и Метохији. Оно што ће уследити у Берлину јесте одбрана интереса и позиције нашег народа. Када смо под притисцима и када бранимо нешто што нам је свето, морамо0 бити јединствени, јаки, а мислим да као народ и као држава јесмо и да то најбоље осећају Срби и неалбанци на Косову и Метохији – рекао је Душан Козарев за РТВ Грачаница.

– Изузетна ми је част што сам овде на овај дан са српским народом и свештенством, за време овог највећег празника Васкрса. Србима је најближи празник Васкрс, зато што смо и ми током ових деценија разапети. Желимо и да наша срећа васкрсне, да васкрсне благостање, а то желимо посебно Србима на Косову и Метохији, ми из Републике Српске – рекао је за РТВ Грачаница Милорад Арлов.

Бројни становници Грачанице и околних места дочекали су ускршње јутро у порти манастира Грачаница, а током данашњег дана може се видети велики број наших суграђана који обилазе нашу светињу.

Check Also

“Тешка политичка ситуација на КиМ, потребне снажне одлуке”

Даљи кораци политичких представника Срба са Косова и Метохије, као и потези Београда у недељама …